HomePod vanaf nu in drie nieuwe landen te koop

Door: Raymon Mens - 22 reacties

De HomePod is vanaf nu in drie nieuwe landen te koop. De verkoop is ook in Duitsland, Frankrijk en Canada gestart. Helaas ontbreken Nederland en België nog steeds, maar mogelijk zitten we bij het eerstvolgende rijtje landen. Apple’s slimme speaker was enkele maanden alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië te koop.

De uitbreiding naar Duitsland en Frankrijk betekent ook een grotere talenknobbel voor Siri. Tot nu toe sprak de assistent alleen Engels met verschillende accenten, maar daar komt nu Frans en Duits bij. Door de lancering in Duitsland en Frankrijk, weten we ook de Europese prijs van de speaker.

HomePod in Duitsland kopen

Iedereen die niet kan wachten om Apple’s slimme speaker in huis te halen, kan nu in Duitsland terecht. De dichtstbijzijnde Apple Store is CentrO in Oberhausen, maar je kunt je geluk ook bij een Mediamarkt of Saturn beproeven. Je kunt een in het buitenland gekochte HomePod gewoon in Nederland gebruiken, maar er zijn wel wat beperkingen. Die hebben wij in dit uitgebreide artikel op een rij gezet.

HomePod
Het instellen van de HomePod kan al in het Nederlands, helaas blijft het daarbij – Klik/tap voor groter.

De Europese prijs voor de slimme speaker is € 349,- en dat is ook de dollarprijs. Apple heeft ‘m een op een omgerekend, een uitzonderlijke move. Normaal zij Europese prijzen iets hoger dan de Amerikaanse.

Wanneer Apple’s slimme speaker in Nederland te koop is, blijft onduidelijk. Het lijkt ons waarschijnlijk dat Nederland en België in de volgende groep landen zit. Apple pakt duidelijk steeds kleine groepjes landen en doet zijn best om Siri voor die taal te optimaliseren. Misschien kun je tegen die tijd kiezen voor een klassieke HomePod of een goedkopere variant met Beats-branding. Volgens recente geruchten komt die er namelijk ook aan.

Buzzfeed News

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  queenfan

  Zolang de smart speakers geen (oled) schermpje heeft zodat ik deze als bv wekkerradio kan gebruiken, en in geval van de HomePod andere muziekdiensten zoals Spotify Connect ondersteunt koop ik er geen.

  Zie het nut er (nog) niet van in.

 • Profielfoto
  gipsman

  Homepod is al tijdje te koop bij amazon.de, ca.€440 denk ik.

  Intussen is ook iOS11.4 uit, mèt Airplay2.

  https://www.theverge.com/2018/5/29/17403684/airplay-2-ios-114-stereo-homepod-available-now

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik haal er eentje uit Duitsland want ik wil nou eindelijk eens horen hoe hij klinkt. Een met een UK stekker kopen van Marktplaats is kansloos, want die wil nu niemand meer hebben.

  Leuk product, maar kan nog niet tippen aan mijn stereospeakers met line in. Of het geluid moet dus zo fantastisch zijn dat ik hem toch wil hebben.

 • Profielfoto
  steveb

  Nieuwe landen aan het zelfde thempo als Apple pay

 • Profielfoto
  SimondeBoer

  Vorige week een HomePod gekocht in de VS en ik ben overtuigd, wat een sound!!! Nu AirPlay 2 uit is ga ik zeker m’n 2e kopen in Duitsland deze zomer.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  NL Siri is so wie so onbruikbaar dus daar hoef je niet op te wachten

 • Profielfoto
  koolenboer

  Laat mij nu op 18-06 naar Frankrijk op vakantie gaan ?

 • Profielfoto
  sonic1984

  Doe jezelf een plezier en koop een Sonos One met Alexa. Dat is een slimme speaker. Als je een speaker met goede audio kwaliteit wilt hebben die net zo “dom” is als de HomePod koop dan gewoon een set goede speakers.

  Voor de mensen met alleen Siri ervaring – probeer Alexa of Google Assistant een keertje en je krijgt plaatsvervangende schaamte dat Apple Siri nog durft aan te bieden.

  (Kritische Apple fanboy).

 • Profielfoto
  sciletto

  De speaker kost in Duitsland trouwens 349,-

   

 • Profielfoto
  gipsman

  @sonic1984

  Ik vind de Sonos1 toch maar een heel middelmatige speaker, vooral wgs. de zwakke bass frequency. Klinkt ergens tussen 100-150Hz. De Sonos5 is top, ik denk ongeveer zelfde niveau als de homepod. Spraakbediening vind ik niet zo essentieel voor hifi en er zijn privacy issues met alexa en google home.

 • Profielfoto
  gipsman

  Homepod vanaf vandaag in o.m. Duitsland. Maar staat vootlopig nog niet in Amazon.de, nog steeds enkele UK homepods daar.

 • Profielfoto
  mausje68

  Vanochtend besteld. Ben nu op vakantie in Duitsland, kan de HomePod mooi op vakantieadres laten afleveren.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Rotzooi

 • Profielfoto
  SimondeBoer

  @Nosferatu dank voor deze grondige en snelle review van het Europese model. Als het ervaring met het Amerikaanse model zoveel verschilt zal de ik de koop van een 2e model in Duitsland zeker heroverwegen. Ben namelijk eeg tevreden met m’n VS HomePod die ik sinds 3 weken in m’n bezit heb en wil deze dan ook graag uitbreiden met echte stereo functionaliteit. Kan me toch niet voorstellen dat alleen de stekker zoveel nadelige gevolgen heeft op de kwaliteit….

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Dacht dat discrimineren op locatie niet mocht in Europa. Apple verzend bijna alles vanuit Breda.

 • Profielfoto
  Loyd

  Rotzooi inderdaad

 • Profielfoto
  NapO

  Ik koop m toch niet… kansloze missie. Geen spotify, te duur en net zulke slechte kwaliteit als sonos.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik heb de Sonos Play 5 (2nd gen) in de woonkamer staan en wil de Homepod halen voor in de slaapkamer. Ik verwacht dat de Play 5 luider en zwaarder klinkt dan de Homepod en de Homepod minder luid maar zuiverder. Prima voor de slaapkamer dus waar ik voornamelijk voor easy listening (heb Apple Music), radio en voor podcasts wilt gaan gebruiken.

  Het liefst rij ik dit weekend naar de CentrO in Oberhausen om zo’n ding te halen maar dat gedoe met milieuzones en stickers (niet echt in verdiept) weerhoudt mij om naar Duitsland toe te rijden. Nu wachten op partijen als Belsimpel die het hopelijk ook gaan verkopen. De USA versie met een EU plug verkopen ze daar wel.

 • Profielfoto
  henkverhaar

  Afgelopen week was ik in (zuid) Frankrijk (werk voor een Frans bedrijf), en heb snel even een HomePod gehaald bij de plaatselijke ‘mediamarkt’ (de Darty). Man man man wat een geweldig geluid uit zo’n klein ding. Zoals op verschillende plaatsen al vermeld lijkt het erop alsof Apple bij ‘slimme speaker’ eerder doelt op de slimme besturingssoftware die de speaker optimaal aan plaats en ruimte aanpast dan aan een lawaaidoos met ingebouwde spraakgestuurde assistant…

  Nu ga ik eindelijk weer eens naar al m’n muziek luisteren…

 • Profielfoto
  MJNZ

  NapO op 19 juni 2018 00:28
  Ik koop m toch niet… kansloze missie. Geen spotify, te duur en net zulke slechte kwaliteit als sonos.

  Dank voor jouw diepgaande en grondige review..

   

  Ik heb er 2 in huis.. Het geluid is echt adembenemend.. Maar ik doe ze weg, want na deze review ben toch wel overtuigd dat het rommel is..

 • Profielfoto
  tjerk

  Wat een hoop ongenuanceerde reacties hier. Oordelen zonder het ding gehoord te hebben. Ik heb ‘m nu een paar maanden in huis en de geluidskwaliteit is geweldig. Hij hoort je heel goed door de goede richtmicrofoons. Daarbij kun je Siri ‘menselijker’ benaderen dan Alexa. Ook wat waard. Ik zou zeggen, probeer het ding eens uit, en geef dan je mening.