Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 18 juni 2018

HomePod vanaf nu in drie nieuwe landen te koop

De HomePod is vanaf nu in drie nieuwe landen te koop. De verkoop is ook in Duitsland, Frankrijk en Canada gestart. Helaas ontbreken Nederland en België nog steeds, maar mogelijk zitten we bij het eerstvolgende rijtje landen. Apple’s slimme speaker was enkele maanden alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië te koop.

De uitbreiding naar Duitsland en Frankrijk betekent ook een grotere talenknobbel voor Siri. Tot nu toe sprak de assistent alleen Engels met verschillende accenten, maar daar komt nu Frans en Duits bij. Door de lancering in Duitsland en Frankrijk, weten we ook de Europese prijs van de speaker.

HomePod in Duitsland kopen

Iedereen die niet kan wachten om Apple’s slimme speaker in huis te halen, kan nu in Duitsland terecht. De dichtstbijzijnde Apple Store is CentrO in Oberhausen, maar je kunt je geluk ook bij een Mediamarkt of Saturn beproeven. Je kunt een in het buitenland gekochte HomePod gewoon in Nederland gebruiken, maar er zijn wel wat beperkingen. Die hebben wij in dit uitgebreide artikel op een rij gezet.

Het instellen van de HomePod kan al in het Nederlands, helaas blijft het daarbij – Klik/tap voor groter.

De Europese prijs voor de slimme speaker is € 349,- en dat is ook de dollarprijs. Apple heeft ‘m een op een omgerekend, een uitzonderlijke move. Normaal zij Europese prijzen iets hoger dan de Amerikaanse.

Wanneer Apple’s slimme speaker in Nederland te koop is, blijft onduidelijk. Het lijkt ons waarschijnlijk dat Nederland en België in de volgende groep landen zit. Apple pakt duidelijk steeds kleine groepjes landen en doet zijn best om Siri voor die taal te optimaliseren. Misschien kun je tegen die tijd kiezen voor een klassieke HomePod of een goedkopere variant met Beats-branding. Volgens recente geruchten komt die er namelijk ook aan.

Reageer op artikel:
HomePod vanaf nu in drie nieuwe landen te koop
Sluiten