Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg App Store 19 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

Een headphone, twee songs luisteren, SplitCloud maakt het mogelijk

De muziekliefhebber wordt hier nog wel eens mee geconfronteerd: “Dit muziekstuk zou prima in tandem kunnen spelen met een andere song.” Het is niet mogelijk om dit de bewerkstelligen op een iPhone. Althans, niet zonder de app: SplitCloud.

Drake links, Ariana Grande rechts. Oké, deze combinatie hebben we niet zelf bedacht. De promovideo laat precies zien hoe de app werkt. Bekijk hem hieronder als je (nog) geen voorstelling kunt maken van het nut van deze app.

Twee kanalen, een headphones

Door de audio te verdelen over twee kanalen, verzendt SplitCloud twee verschillende nummers over twee sporen. Het linkerspoor komt logischerwijs binnen aan de linkerkant van de koptelefoon en vice versa. In de app zie je twee tijdsbalken. Jij bent de DJ. Je hebt vrije toegang om de songs met elkaar te mixen en te matchen.

SplitCloud heeft standaard toegang tot de songs in Soundcloud, zoals de naam waarschijnlijk al deed vermoeden. Helaas blijft Spotify nog even uit, maar gebruikers van Apple Music hebben geluk.

Als jij een Apple Music-account hebt kun je vrijblijvend muziek mixen met SplitCloud, ook heeft de app nadat jij toestemming geeft, toegang tot alle songs die jij op de iPhone of iPad hebt gezet. Het enige wat je nog rest is de app aanslingeren en experimenteren met alle songs die jij in sync wil beluisteren.

SplitCloud
Klik/tap voor groter

De app is geheel gratis en je zal niet worden lastig gevallen met in-app aankopen. Ben jij nu al fan? Download de app dan hier en laat de DJ in je los.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een headphone, twee songs luisteren, SplitCloud maakt het mogelijk
Sluiten