Raymon Mens
Raymon Mens App Store 18 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

Gmail-app: slimme notificaties dankzij kunstmatige intelligentie

De Gmail-app voor iOS stuurt standaard voor iedere nieuwe e-mail een notificatie. Voor iedereen die veel berichten ontvangt, kan dat echter wat overweldigend worden. Voor je het weet staat je hele lockscreen vol met notificaties. Google komt nu met de oplossing.

De Gmail-app gaat met kunstmatige intelligentie alleen de “zeer belangrijke” e-mails herkennen en daar pushnotificaties van sturen. De dienst van Google is al langer bezig met het sorteren van berichten, maar het notificatiefilter moet nog strikter worden.

Meldingen van zeer belangrijke berichten

Google zegt niet hoe het gaat bepalen welke e-mails belangrijk zijn. De meeste gebruikers van de maildienst van Google hebben echter goede ervaringen met de “belangrijk” inbox die al een tijdje in de app zit. Daarbij zijn signalen onder andere of de afzender voorkomt in je contacten en of er in het verleden mailverkeer is geweest. Ook kijkt het algoritme naar trefwoorden.


De nieuwe functie wordt geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold. Te beginnen met alle zakelijke gebruikers. Zij krijgen bij het openen van hun mailbox de vraag of notificaties voor zeer belangrijke berichten ingeschakeld kunnen worden. Achteraf is deze instelling ook altijd aan te passen via de Gmail-app. Ga hiervoor in het menu naar InstellingenJe accountMeldingen.

Gmail voor iPhone en iPad eerst

Opmerkelijk genoeg is de functie aanvankelijk alleen beschikbaar op iOS. Android-gebruikers moeten nog even geduld hebben. Het is niet de eerste keer dat Google iOS-gebruikers voorrang geeft. Zo komt een nieuwe Snooze-functie ook eerst naar Gmail voor iOS, terwijl Android later volgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gmail-app: slimme notificaties dankzij kunstmatige intelligentie
Sluiten