Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 22 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

GarageBand voor Mac uitgebreid met gratis lessen

Voor de liefhebbers van muziek maken onder ons is er goed nieuws. Apple heeft een update uitgebracht voor zijn populaire Mac-app GarageBand. Versie 10.3 is de eerste grote update sinds een jaar en meer dan de moeite om onder de loep te nemen.

In versie 10.3 zijn onder andere gratis lessen te downloaden. Het zijn niet zomaar lessen, maar door topartiesten gegeven lessen. Verder krijg je met de update de beschikking over een aantal nieuwe drummers, nieuwe instrumenten en nieuwe geluidseffecten.

Gratis lessen in GarageBand

De grootste verbetering zijn de gratis lessen van artiesten die je laten zien hoe je bepaalde hits speelt op piano en gitaar. De lessen worden gegeven door de artiesten die de hits beroemd hebben gemaakt. Deze lessen waren voorheen alleen als in-app-aankoop voor € 4,99 verkrijgbaar, bovendien waren ze beperkt tot 20 landen. De lessen zijn nu beschikbaar in meer dan 150 landen en helemaal gratis. GarageBand is nu dus ook muziekleraar.

Klik/tap voor groter.

Wat is er nog meer nieuw?

  • 2 nieuwe Drummers die door roots en jazz beïnvloede brushstijlen spelen
  • 1000 nieuwe elektronische en urban loops in de genres Reggaeton, Future Bass en Chill Rap
  • 400 geluidseffecten met dieren, machines en stemmen
    Traditionele instrumenten uit China en Japan bespelen en opnemen met de Guzheng, de Koto en Taiko-drums
  • Klassieke geluiden aan je nummer toevoegen met 5 vintage Mellotron-patches

Naast bugfixes en stabiliteitsverbeteringen zijn alle updates ook compatibel met GarageBand voor iOS. De vorige update bracht ondersteuning voor de Touch Bar van de MacBook Pro en die integratie is ook in deze versie verder doorgevoerd. Dat neemt niet weg dat het op een 27-inch iMac ook heerlijk en overzichtelijk werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GarageBand voor Mac uitgebreid met gratis lessen
Sluiten