Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 juni 2018

Film1 vanaf vandaag ook als streamingdienst beschikbaar (rectificatie)

Je kent Film1 waarschijnlijk als kabelnet waar je extra voor moet betalen bij je provider. Tijden veranderen en de filmdienst, die zich exclusief op recente bioscoopfilms richt, is vanaf vandaag ook als streamingdienst beschikbaar. De kosten zijn € 7,99 euro per maand of € 79,99 per jaar.

Het aanbod bestaat online uit de bekende live-zender Film1 Premiere en on-demand toegang tot meer dan 300 zeer recente films en series. De dienst kan die naar eigen zeggen snel aanbieden omdat het exclusieve deals met distributeurs heeft. Recente titels die nu al te zien zijn, zijn onder andere War for the Planet of the Apes, Bladerunner 2049 en Spider-Man: Homecoming.

Net iets anders dan Netflix

Voorheen was Film1 alleen te verkrijgen die tv-aanbieders, maar met de nieuwe constructie gaat de dienst concurreren met Netflix. De prijs is aanzienlijk lager dan bij kabelproviders. Bij KPN en Ziggo betaal je bijvoorbeeld € 14,99 per maand voor de dienst. Een échte Netflix-concurrent is Film1 overigens niet, want naast het on-demand deel worden films ook op het lineaire kanaal uitgezonden. Dat wil dus zeggen dat je klaar moet zitten om een nieuwe film te kijken. Je krijgt met het online-abonnement geen toegang tot de themazenders Film1 Action, Family en Drama, die zijn alleen voor kabelaars. De focus ligt logischerwijs vooral op on-demand kijken.

Klik/tap voor groter.

De dienst is beschikbaar als app voor iOS en Android. Helaas is er nog geen Apple TV-app, maar de lancering van een los abonnement lijkt een goede reden om die wel te gaan ontwikkelen.

Steeds meer streamingdiensten

Het wordt steeds drukker op de markt voor streamingdiensten. Naast Netflix en HBO werkt ook Disney aan een eigen dienst die in 2019 live moet gaan. We berichten ook steeds vaker over Apple Video, de aankomende Netflix-concurrent van Apple. Film 1 is sinds 2015 eigendom van Sony. Voorheen was de dienst in handen van Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo en UPC.

Rectificatie: dit artikel meldde aanvankelijk dat de streamingdienst van Film1 toegang geeft tot vier Film1-kanalen. Dat is onjuist. De streamingdienst biedt toegang tot één kanaal. De andere themakanalen zijn alleen via televisieproviders beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Film1 vanaf vandaag ook als streamingdienst beschikbaar (rectificatie)
Sluiten