Jan de Raab
Jan de Raab App Store 20 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

Facebook Messenger-app voorzien van videoadvertenties

WhatsApp is voorlopig nog vrij van advertenties, maar de commercialisering van Facebook Messenger is een feit. Facebook toont vanaf vandaag videoadvertenties tussen chats. Volgens het bedrijf van Mark Zuckerberg zullen gebruikers de videoadvertenties, die automatisch starten met spelen, niet anders ervaren dan stilstaande advertenties.

Stefanos Loukakos, eindverantwoordelijk voor commercie in Messenger, meldt dat de videoadvertenties sinds afgelopen maandag worden getoond. Facebook zal het gebruikersgedrag analyseren om de ervaring te optimaliseren.

Advertenties jagen gebruikers niet weg

Messenger heeft al sinds 2017 gewone advertenties, maar videoadvertenties die automatisch starten met spelen eisen toch een stuk meer aandacht op. Bij Facebook zien ze dat niet als probleem, want uit hun onderzoek blijkt dat advertenties gebruikers niet wegjagen. Loukakos zegt in een interview met ReCode: “Nadat we waren begonnen met het tonen van statistische advertenties merkten we nagenoeg geen verschil in het gebruik van Facebook Messenger. Zowel de frequentie waarmee de chatdienst gebruikt werd, als het aantal berichten zijn nagenoeg ongewijzigd gebleven.”

Klik/tap voor groter.

Dat de advertenties in Facebook Messenger opgevoerd worden, is geen toeval. Facebook heeft in zijn eigen app geen plaats meer voor nog meer advertenties, dus worden andere apps die ook van het bedrijf van Mark Zuckerberg zijn ingezet.

WhatsApp nog reclamevrij

WhatsApp is momenteel  het enige Facebook-platform dat vrij is van advertenties. De vraag is echter hoe lang dat nog zo is. WhatsApp-oprichter Jan Koum verliet Facebook onlangs na een slepend conflict over privacy en reclame. Koum was een groot voorstander van volledige privacy en geen fan van reclame. Facebook zoekt echter naar manieren om aan WhatsApp te verdienen. Naar verluidt wordt het datadelen tussen Facebook en WhatsApp snel hervat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook Messenger-app voorzien van videoadvertenties
Sluiten