Focus op HomeKit: Elgato wordt Eve Systems

Door: Jan de Raab - 9 reacties

De naam Elgato doet bij veel Apple-gebruikers een belletje rinkelen. Het bedrijf is met zijn Eve-accessoiresD een van de grootste fabrikanten van HomeKit-hardware en slimme woonaccessoires. Het bedrijf gaat exclusief richten op deze productgroep en ondergaat daarom een naamswijziging.

Elgato Systems wordt Eve Systems. De naam die altijd al voor HomeKit-hardware werd gebruikt, wordt dus leidend. Eve heeft inmiddels een groot assortiment met sensoren, stekkers, switches en sinds kort ook een sprinkler-controller voor de tuin. En dat wordt met de nieuwe focus op woonaccessoires alleen maar groter.

Elgato Gaming gaat naar Corsair

Misschien is het niet bij iedereen bekend, maar Elgato verkocht naast apparaten voor een slim huis ook gaming-hardware. Als onderdeel van de nieuwe focus wordt die verkocht aan gaming-merk Corsair. Elgato Gaming zal als een apart merk worden voortgezet.

Eve Motion
De Eve Motion bewegingssensor – Klik/tap voor groter.

Markus Fest, oprichter en CEO van Elgato zegt blij te zijn met de nieuwe focus op HomeKit-accessoires. “Laten we eerlijk zijn, het is nooit prettig om een merk dat al 20 jaar bestaat te verkopen. Aan de andere kant hebben we in Corsair een fantastisch bedrijf gevonden en hebben we er alle vertrouwen in dat Elgato Gaming succesvol zal blijven. Onze Eve-producten zullen profiteren van een gedreven team en een toegewijde organisatie. Deze stap zal beide productfamilies flink versterken.”

Nieuwe HomeKit-gear tijdens IFA Berlijn

Elgato Eve heeft als onderdeel van dit positieve nieuws alvast verklapt dat tijdens IFA Berlijn dit jaar een groot aantal nieuwe producten worden onthuld. De technologiebeurs vindt plaats van 31 augustus tot en met 5 september. Tot die tijd is er geen gebrek aan Eve-accessoires. Zo is er de Eve Motion bewegingsdetector, de Eve Button die geen toelichting nodig heeft en de recent onthulde Eve Aqua die je met behulp van Siri de tuin laat besproeien.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  aaa

  De eve room die begin dit jaar is getoond is nog steeds niet verschenen.

 • Profielfoto
  niels

  Benieuwd waar ze mee komen. Een CO+rooksensor zou interessant zijn (huidige doet alleen rook). Of een modulair HomeKit alarmsysteem. Het grootste punt waar ze aan moeten werken is het uitbrengen van producten nadat ze aangekondigd zijn. Daar zit bij Elgato Eve altijd enorm veel tijd tussen.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Eve gordijndicht/open makers graag;)

 • Profielfoto
  Polonium-210

  De eve producten zijn van de Homekit devices die ik ken nog de meest betrouwbare en de mooiste (persoonlijk). Ze werken echter allemaal met Bleutooth en om daarmee dekking in je hele huis te krijgen is nogal een dingetje.

  Meshing Bleutooth schijnt wel al ontwikkeld te zijn en zou een mooie oplossing zijn. Ondertussen is er wel ooit een Eve Bleutooth repeater aangekondigd maar zoals Nielsth al zei, er zit bij Eve een enorme tijd tussen aankondiging en levering. Hun rookmelder staat bij coolblue al een eeuwigheid op ‘binnenkort leverbaar’.

  Ebfin, het leven gaat ook door zonder Homekit ?

 • Profielfoto
  Maarten

  @nielsth een CO+rooksensor is levensgevaarlijk. Een CO melder moet dicht bij de grond en een rookmelder aan het plafon. Een combinatie moet in het midden en dat werkt niet, want op het moment dat die dan afgaat kunnen ze je al onder de graszode leggen.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Prima apparaten, maar het grootste nadeel is dat ze via Bluetooth opereren. Ik moet voor mijn Eve Weather voor in de woonkamer staan om ‘m uit te kunnen lezen. Zelfde voor mijn Eve Energie. Mijn goedkope TP-link smartplugs op wifi werken eigenlijk beter wat dat betreft.

 • Profielfoto
  spacefreek

  @Maarten

  Vaak wordt gedacht dat je CO melders laag moet ophangen ‘omdat koolmonoxide zwaarder is dan lucht’. Dit is echter een hardnekkig misverstand: het is zelfs een fractie lichter dan lucht (1,25 kg/m3 versus 1,293 kg/m3) en verspreidt zich door het beperkte dichtheidsverschil m.n. met luchtstromen door het huis. Bevestig ze op ademhalingshoogte, bijvoorbeeld ter hoogte van het bed in de slaapkamer of de bank in de woonkamer. Je kunt er ook een monteren in de ruimte bij de cv-ketel, aan het plafond, op 1 tot 3 meter van het toestel. Een melder moet altijd in de luchtstromen zitten en daarom op minimaal 30 cm uit de hoeken.

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Michel Jansen op 27 juni 2018 22:33
  Eve gordijndicht/open makers graag;)

  +1

 • Profielfoto
  DaveFlash

  wel grappig, elgato begon ooit als tv kaarten/usb tv sticks producent voor Mac, met EyeTV als enigste software pakket om op de mac sat/cab/ether tv te kijken… toen kwam daar gaming bij en later smart home… waar ze nu dus op focussen….