Jan de Raab
Jan de Raab HomeKit 27 juni 2018

Focus op HomeKit: Elgato wordt Eve Systems

De naam Elgato doet bij veel Apple-gebruikers een belletje rinkelen. Het bedrijf is met zijn Eve-accessoiresD een van de grootste fabrikanten van HomeKit-hardware en slimme woonaccessoires. Het bedrijf gaat exclusief richten op deze productgroep en ondergaat daarom een naamswijziging.

Elgato Systems wordt Eve Systems. De naam die altijd al voor HomeKit-hardware werd gebruikt, wordt dus leidend. Eve heeft inmiddels een groot assortiment met sensoren, stekkers, switches en sinds kort ook een sprinkler-controller voor de tuin. En dat wordt met de nieuwe focus op woonaccessoires alleen maar groter.

Elgato Gaming gaat naar Corsair

Misschien is het niet bij iedereen bekend, maar Elgato verkocht naast apparaten voor een slim huis ook gaming-hardware. Als onderdeel van de nieuwe focus wordt die verkocht aan gaming-merk Corsair. Elgato Gaming zal als een apart merk worden voortgezet.

De Eve Motion bewegingssensor – Klik/tap voor groter.

Markus Fest, oprichter en CEO van Elgato zegt blij te zijn met de nieuwe focus op HomeKit-accessoires. “Laten we eerlijk zijn, het is nooit prettig om een merk dat al 20 jaar bestaat te verkopen. Aan de andere kant hebben we in Corsair een fantastisch bedrijf gevonden en hebben we er alle vertrouwen in dat Elgato Gaming succesvol zal blijven. Onze Eve-producten zullen profiteren van een gedreven team en een toegewijde organisatie. Deze stap zal beide productfamilies flink versterken.”

Nieuwe HomeKit-gear tijdens IFA Berlijn

Elgato Eve heeft als onderdeel van dit positieve nieuws alvast verklapt dat tijdens IFA Berlijn dit jaar een groot aantal nieuwe producten worden onthuld. De technologiebeurs vindt plaats van 31 augustus tot en met 5 september. Tot die tijd is er geen gebrek aan Eve-accessoires. Zo is er de Eve Motion bewegingsdetector, de Eve Button die geen toelichting nodig heeft en de recent onthulde Eve Aqua die je met behulp van Siri de tuin laat besproeien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Focus op HomeKit: Elgato wordt Eve Systems
Sluiten