Jan de Raab
Jan de Raab App Store 26 juni 2018

Nieuwe Dirk-app laat je zelfscannen in de winkel

In navolging van Albert Heijn stort ook supermarktketen Dirk van den Broek zich op technische vernieuwing. De grootgrutter heeft nu ook een app met de mogelijkheid om een boodscappenlijstje te maken en een zelfscan-functie. De app is voor iedereen beschikbaar, maar zelfscannen is alleen te gebruiken in een beperkt aantal winkels.

Inwoners van Barendrecht, Goes, Leiden, Leiderdorp en Hoofddorp kunnen bij een of meerdere Dirk-winkels in hun stad zelfscannen met de nieuwe app die, heel verrassend, Dirk heet. Voor andere consumenten is het mogelijk om aanbiedingen te bekijken en een boodschappenlijstje samen te stellen.

Website en app werken samen

Naast de app, heeft Dirk ook zijn website vernieuwd. Zo kun je op de website een boodschappenlijst samenstellen en deze vervolgens in de app bekijken. Per boodschappenlijst is het mogelijk om dit aan een bepaald thema te koppelen, handig voor de feestdagen. Je dient wel ingelogd te zijn om deze functie te gebruiken. De app staat je daarnaast toe om de boodschappen per afdeling te sorteren, zodat je voorkomt dat je kriskras door de winkel moet lopen.

Klik/tap voor groter.

Afrekenen via de betaalkiosk

De Dirk-app geeft je snel en eenvoudig inzicht in de huidige aanbiedingen en die van de komende week. Net als de Albert Heijn-app biedt de Dirk-app de mogelijkheid om te checken of jouw favoriete product in het assortiment aanwezig is. Om dit te controleren kun je op naam zoeken, maar je kunt ook de barcode scannen of de naam inspreken. Er vernieuwend, maar of het ook echt veel gebruikt gaat worden, valt te betwijfelen. De zelfscan-functie spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding.

De eerder genoemde winkels bieden in combinatie met de app de mogelijkheid om de handscanner achterwege te laten en de app te gebruiken als scanner. Heb je een boodschappenlijstje gemaakt, dan wordt het geselecteerde product meteen je lijstje verwijderd. Je kunt bij de kassa betaalkiosk. De werkwijze is bijna identiek aan de manier waarop de app van Albert Heijn werkt, met dit verschil dat je bij AH ook via de app kunt afrekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Dirk-app laat je zelfscannen in de winkel
Sluiten