Jan de Raab
Jan de Raab Accessoires 25 juni 2018

Bose strijdt tegen slaapgebrek met Sleepbuds

Slaap is een noodzaak en een slaaptekort is nooit goed. Daarom is sleeptechnologie de afgelopen jaren een hip en happening. We kennen talloze apps, gadgets en matrassen die je slaap tracken of trachten te verbeteren. Bose denkt dat geluid het best helpt en komt nu met de Sleepbuds.

Deze kleine, draadloze oortjes produceren geluid, of beter gezegd ruis om je in slaap te laten vallen. Na een lange ontwikkeltijd en een campagne op Indiegogo, zijn de Sleepbuds nu te koop. In de VS althans.

Niet geschikt voor muziek

Je doet de Sleepbuds voor het slapen in en hoort vervolgens geluid dat typische avondverstoringen zoals straatlawaai, luide buren of een snurkende partner overstemt. De oordopjes zijn ontworpen om ‘s nachts op een aangename manier in je oren te blijven zitten. Maar let op, je kunt er geen muziek mee afspelen. Dus vergeet het streamen van Spotify, audioboeken of podcasts voor het slapen gaan.

Klik/tap voor groter.

Geluiden maskeren

De techniek in de slaapoordopjes werkt anders dan normale ruis­onderdrukking. Die is prima om storende geluiden zoals het gezoem van een airconditioner of een luidruchtige vliegtuigcabine te onderdrukken, maar vaak heeft het de neiging om stemmen en plotselinge geluiden door te laten. Voor in bed is dat niet de beste oplossing. Daarom maskeren de Sleepbuds slaapverstorende geluiden met geluidopnames van onder andere krekels in een veld, een kampvuur of de golvende zee. Volgens Bose zijn die zó afgesteld dat ze storende geluiden voldoende afzwakken. Je kunt met de bijbehorende app een timer zetten, geluiden kiezen en een wekker zetten.

Laag gewicht, hoge aanschafprijs

De witte oortjes wegen slechts 1,4 gram en zijn het kleinste product dat Bose ooit heeft gemaakt. Ook de omvang is zeer beperkt: 1 bij 1 centimeter. Ondanks dat kleine formaat gaan de sleepbuds 16 uur op één acculading mee. Het ontwerp zou geen hinder mogen veroorzaken, ongeacht de positie van het hoofd.

De oordopjes kosten 250 dollar. Dat is een hoop geld voor oordopjes die geen muziek kunnen spelen en een behoorlijk prijsverschil met de schuim-oordopjes van de buurtapotheek. Slaapgebrek is echter vreselijk voor je gezondheid, dus het belangrijkste is om iets te vinden dat voor jou werkt. De sleepbuds zullen vermoedelijk in het najaar ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bose strijdt tegen slaapgebrek met Sleepbuds
Sluiten