Bose strijdt tegen slaapgebrek met Sleepbuds

Door: Jan de Raab - 7 reacties

Slaap is een noodzaak en een slaaptekort is nooit goed. Daarom is sleeptechnologie de afgelopen jaren een hip en happening. We kennen talloze apps, gadgets en matrassen die je slaap tracken of trachten te verbeteren. Bose denkt dat geluid het best helpt en komt nu met de Sleepbuds.

Deze kleine, draadloze oortjes produceren geluid, of beter gezegd ruis om je in slaap te laten vallen. Na een lange ontwikkeltijd en een campagne op Indiegogo, zijn de Sleepbuds nu te koop. In de VS althans.

Niet geschikt voor muziek

Je doet de Sleepbuds voor het slapen in en hoort vervolgens geluid dat typische avondverstoringen zoals straatlawaai, luide buren of een snurkende partner overstemt. De oordopjes zijn ontworpen om ’s nachts op een aangename manier in je oren te blijven zitten. Maar let op, je kunt er geen muziek mee afspelen. Dus vergeet het streamen van Spotify, audioboeken of podcasts voor het slapen gaan.

Bose sleepbuds
Klik/tap voor groter.

Geluiden maskeren

De techniek in de slaapoordopjes werkt anders dan normale ruis­onderdrukking. Die is prima om storende geluiden zoals het gezoem van een airconditioner of een luidruchtige vliegtuigcabine te onderdrukken, maar vaak heeft het de neiging om stemmen en plotselinge geluiden door te laten. Voor in bed is dat niet de beste oplossing. Daarom maskeren de Sleepbuds slaapverstorende geluiden met geluidopnames van onder andere krekels in een veld, een kampvuur of de golvende zee. Volgens Bose zijn die zó afgesteld dat ze storende geluiden voldoende afzwakken. Je kunt met de bijbehorende app een timer zetten, geluiden kiezen en een wekker zetten.

Laag gewicht, hoge aanschafprijs

De witte oortjes wegen slechts 1,4 gram en zijn het kleinste product dat Bose ooit heeft gemaakt. Ook de omvang is zeer beperkt: 1 bij 1 centimeter. Ondanks dat kleine formaat gaan de sleepbuds 16 uur op één acculading mee. Het ontwerp zou geen hinder mogen veroorzaken, ongeacht de positie van het hoofd.

De oordopjes kosten 250 dollar. Dat is een hoop geld voor oordopjes die geen muziek kunnen spelen en een behoorlijk prijsverschil met de schuim-oordopjes van de buurtapotheek. Slaapgebrek is echter vreselijk voor je gezondheid, dus het belangrijkste is om iets te vinden dat voor jou werkt. De sleepbuds zullen vermoedelijk in het najaar ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Ome Kor

  Bij een drogist kun je oordopjes kopen die ook werken en bijna niets kosten.

 • Profielfoto
  Bart119

  geluidopnames van onder andere krekels in een veld

  Dan slaap ik toch beter naast een draaiende dieselmotor dan dat ik naar krekels moet luisteren.

 • Profielfoto
  Broer T.

  Kan de Homepod niet met een heel simpel progje veranderd worden in een prachtige noise cancelling luidspreker? De processor is er toch meer dan krachtig genoeg voor.

  Dat lijkt mij echt perfect. Tim, lees je mee?

   

 • Profielfoto
  ARTHURHOFMAN

  Erg benieuwd naar deze uitvinding, heb ze direct besteld. In oktober wordt ook de Somnox geleverd, dus ik ga hele fijne nachten tegemoet!

 • Profielfoto
  lengerke

  Dag Arthur,

  Deel je jouw ervaringen hier? Dat zou heel fijn zijn!

 • Profielfoto
  ARTHURHOFMAN

  Zal ik doen: ze komen 26 juli binnen!

  lengerke op 26 juni 2018 23:02
  Dag Arthur,

  Deel je jouw ervaringen hier? Dat zou heel fijn zijn!

 • Profielfoto
  ARTHURHOFMAN

  Goedemiddag!

  Nu, ik heb de Sleepbuds nu vier weken in gebruik en wat een verschil in slaapkwaliteit!

  Nu ben ik een vrij lichte slaper en slechte inslaper, dus het kan al snel beter. En ik woon in het midden van nergens, dus ik ken geen andere boosdoeners dan een snurkende man en bepaalde luidruchtige weersomstandigheden.

  Het zijn fijne oordopjes: erg flexibel en met drie formaten probleemloos passend. Ik heb minder dan gemiddeld kleine oren, maar uiteindelijk was de grootste pasvorm de prettigste: ik denk dat het kunnen bewegen van de buds enige irritatie bracht en ben ik daarmee vanaf.

  De geluiden zijn divers: onder andere regen, knisperende bladeren, droge vlakte, vliegtuigcabine, waterval en open vuur. Ik heb vanaf nacht één gekozen voor regen, ondat dat het meest herkenbaar is. Wat Bose goed heeft doordacht, is het stereo-aspect van de geluiden: je denkt werkelijk dat het buiten regent.

  Maar nu het allerbelangrijkste: mijn slaapkwaliteit is er flink op vooruit gegaan! Ik slaap ‘s nachts door en de instelbare wekfunctie (met zeer aangename geluiden) werkt prettig.

  Ontwerp van de oplader (die zelf ook weer een accu heeft) is net en degelijk, al had het qua gewicht iets zwaarder gemogen en qua sluiting iets stabieler.

   

  Tot zover: aanrader! En stel je vragen gerust!