Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2018

Na bellen via Wi-Fi straks ook bellen zonder telefoon…?

Bellen via 4G en Wi-Fi wordt steeds gebruikelijker, maar in het Verenigd Koningrijk heeft provider EE de volgende stap al gezet. Je kunt er namelijk bellen zonder telefoon. Ja, dat lees je goed. Je hebt geen telefoon meer nodig om te bellen via het netwerk van de provider.

EE noemt deze technologie “EE Smart Number“. Hij werkt exclusief met Apple-hardware en je deelt een nummer met maximaal 5 apparaten. Dat kan een iPod, iPad of Apple Watch zijn, maar het werkt ook met een Mac.

Smart Number werkt op iOS, macOS en watchOS

Het is natuurlijk al langer mogelijk om met een ander apparaat dan een iPhone te bellen of gebeld te worden. Je kunt gewoon de functie “Op andere apparaten” in het gedeelte Telefoon van de iOS-instellingen. Maar om dit te laten werken, moet je iPhone ingeschakeld zijn en een internetverbinding hebben. Met de Smart Number-technologie is het altijd mogelijk om te bellen, zelfs als je iPhone is uitgeschakeld. De functie maakt gebruik van VoWiFi (Voice over Wi-Fi), ook wel bekend als bellen via Wi-Fi.

Dit is uitermate handig bij verlies van je iPhone, of in geval van het een lege batterij. Volgens EE is het ook mogelijk om een oproep zonder onderbrekingen tussen apparaten over te zetten. Waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een gesprek op je iPhone te starten, en zodra je thuis bent op je Mac verder te gaan. De technologie werkt omdat apparaten via Wi-Fi verbinding maken met het netwerk van de provider.

Smart Number is veel slimmer van de Handoff-functie van iOS en macOS op deze screenshots – Klik/tap voor groter.

Primeur in Groot-Brittannië

Het Britse EE is de eerste provider die deze technologie ondersteunt. Nederlandse telecomproviders hebben een dergelijke functie helaas nog niet aangekondigd. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na bellen via Wi-Fi straks ook bellen zonder telefoon…?
Sluiten