Jan de Raab
Jan de Raab App Store 29 juni 2018

Audio Hijack laat je nu ook livestreamen vanaf je Mac

Mac-gebruikers kennen Audio Hijack waarschijnlijk als het Zwitsers zakmes voor audio. Je kunt er geluid van Safari mee opnemen, maar ook een complexe podcast met meerdere microfoons en effecten maken. Nu is versie 3.5 beschikbaar en die brengt een nieuwe functie: live uitzenden via internet.

Ontwikkelaar Rogue Amoeba voegt hiermee eigenlijk twee apps samen. Voorheen was er namelijk een standalone-app voor streaming, genaamd Nicecast. Maar het bedrijf gaat stoppen met die app en voegt de streaming-optie toe aan Audio Hijack.

Podcasts, DJ-sets of internetradio streamen

Audio Hijack 3.5 draait dan ook helemaal om internetstreaming. Met een nieuwe Broadcast functie is het mogelijk om audio naar Shoutcast- en Icecast-servers te streamen. Prima voor het streamen van podcasts, DJ-sets of internetradio. Uitzenden van audio is net zo eenvoudig als het toevoegen van het uitzendblok aan een sessie. De app kan audio in mp3- of aac-formaat uitzenden.

Klik/tap voor groter.

Ondersteuning voor Shoutcast en Icecast

Audio Hijack ondersteunt meerdere servertypen zoals Shoutcast 2, Shoutcast 1 en Icecast 2 om audio te streamen. De app bepaalt bij het streamen in AAC-formaat automatisch de beste variant. Zo zal voor een lage bitrate HE-AAC gebruikt worden, een 64kbit/s stream klinkt daardoor net zo goed als een mp3-stream op 128kbit/s. Voor traditionele internetradiostreamers is het mogelijk om met de update automatisch tracktitels mee te sturen zodat de luisteraar direct kan zien welk nummer wordt afgespeeld.

Audio Hijack kan een onbeperkt aantal live-encoders starten. Zo kan dezelfde audio in verschillende kwaliteiten en formaten aangeboden worden. Ten slotte heeft de app een Input Switch-blok, waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tussen twee ingangen. Dit kan handig zijn voor het gebruik van audio-effecten of bij het inplannen van commercials.

Klik/tap voor groter.

Audio Hijack is via de website van de ontwikkelaar aan te schaffen voor 59 dollar. Mocht je nog een oude versie gebruiken, dan kun je kiezen voor een upgrade. In dat geval kost de software slechts 25 dollar. Voor alle gebruikers van versie 3 is de upgrade naar Audio Hijack 3.5 gratis beschikbaar.

Reageer op artikel:
Audio Hijack laat je nu ook livestreamen vanaf je Mac
Sluiten