Apple neemt bekende YouTuber aan voor VR-project

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Mark Rober is vooral bekend als YouTuber. Hij maakt wetenschappelijke video’s en doet minder serieuze experimenten. Hij is echter ook een ervaren ingenieur en werkte bij NASA zeven jaar lang aan de Curiosity Rover. Tegenwoordig sleutelt hij bij Apple aan een Virtual Reality-project.

Rober meldde drie jaar geleden op zijn LinkedIn-profiel dat hij bij een niet nader gespecificeerd bedrijf in Californië ging werken als productontwikkelaar. Dit mysterieuze bedrijf blijkt nu dus Apple te zijn. De naam van Mark Rober verscheen vandaag namelijk op een aantal patenten die het bedrijf uit Cupertino heeft aangevraagd.

Virtual Reality voor in de auto

De voormalig YouTuber blijkt te werken aan een nieuw soort entertainmentsysteem voor in de auto. Het richt zich vooral op passagiers (die niet op de weg hoeven te letten) en gebruikt Virtual Reality. Het bedrijf omschrijft het in patenten als een ‘immersive’ ervaring die de bewegingen van de auto gebruikt in VR. Het kan ook helpen om misselijkheid en wagenziekte te voorkomen. Het nadeel is wel dat je tijdens het rijden een bril op moet. Er worden verder ook wat standaard-toepassingen omschreven, zoals het tonen van de actuele snelheid op de voorruit. Dat is meer Augmented Reality en dat kan ook voor de bestuurder werken omdat die naar de weg kan blijven kijken.

Apple VR patent
Klik/tap voor groter.

Apple’s autoplannen

Er gaan al lange tijd geruchten over Apple’s autoproject, maar de laatste tijd is het project stuk concreter geworden. Apple en Volkswagen werken naar verluidt samen aan zelfrijdende busjes. Apple levert de software en Volkswagen de auto. De busjes worden straks ingezet om medewerkers van en naar de Apple-campus in Cupertino te transporteren. Daarnaast wordt gewerkt aan een nieuwe standaard die van je iPhone een autosleutel maakt. De eerste auto’s met ‘carOS’ moeten naar verluidt in 2020 op de weg verschijnen, maar je iPhone kan in 2019 al als autosleutel gebruikt worden. Als je auto dat ondersteund, natuurlijk.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Cybertopian

    Volkswagen. ? Hoe serieus neem je jezelf dan mbt milieu en klimaat als je daarmee samenwerkt.