Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Watch 4 heeft geen mechanische knoppen meer’

In september zien we waarschijnlijk de eerste, grote vernieuwing aan de Apple Watch sinds 2014. Hoewel er inmiddels drie generaties zijn verschenen, hebben ze allemaal hetzelfde uiterlijk. Dit jaar komt daar met de Apple Watch 4 echter verandering in.

Niet alleen krijgt de Apple Watch naar verluidt 15 procent meer schermoppervlak en dunnere randen, de knoppen zijn niet langer mechanisch. Dat meldt FastCompany op basis van een bron binnen Apple.

Virtuele knoppen met haptische feedback

De Apple Watch heeft twee knoppen aan de zijkant, namelijk een drukknop en een digital crown die draaibaar is. Naar verluidt werken die straks niet langer met een druksensor, maar met haptische feedback. Dit lijkt een logische ontwikkeling, want Apple gebruikt zijn ‘Taptic Engine’ ook al langer voor de home-knop van de iPhone 7 en 8 en het trackpad van de MacBook. Dat zijn ook geen mechanische knoppen meer, maar door de slimme toepassing van trillingen voelen ze wel zo.

Klik/tap voor groter.

Volgens FastCompany blijft de werking van de knoppen identiek. De Digital Crown aan de zijkant, die een belangrijke functie vervult bij het scrollen door lijsten, blijft dus gewoon draaibaar. Waarom Apple dit doet? Om ruimte aan de binnenkant van het toch al kleine apparaatje te besparen. Zo kan er meer accu in de Apple Watch, of is er plaats voor een grotere, krachtigere chip.

Apple Watch 4 in september verwacht

De Apple Watch 4 komt in september op de markt, samen met onder andere een nieuwe iPad Pro met Face ID en een grote iPhone X Plus verwacht. Het wordt een grote stap in de geschiedenis van de Watch, want tegelijkertijd komt watchOS 5 uit. Dat brengt ook belangrijke verbeteringen op het gebied van software. Zo kunnen podcast- en muziek-apps eindelijk goed functioneren. Alles over de vernieuwingen in watchOS 5 lees je in dit artikel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple Watch 4 heeft geen mechanische knoppen meer’
Sluiten