Jan de Raab
Jan de Raab Diensten 11 juni 2018

Befaamde roman ‘Shantaram’ wordt serie op Apple Video

Na enige tijd van stilte, is er weer volop nieuws te melden over Apple’s aankomende Netflix-concurrent Apple Video. Nadat vorige week bekend werd dat J.J. Abrams voor Apple aan de slag gaat, meldt Variety nu dat Apple de rechten heeft gekocht om de roman ‘Shantaram’ van Gregory David Roberts uit 2003 te bewerken tot serie.

De bewerkingsrechten voor Shantaram waren gewild, maar Apple trok aan het langste eind. Het verhaal wordt dusdanig aangepast dat de roman een dramaserie wordt.

De vlucht uit de gevangenis

Shantaram is een fictieve roman die enigszins is gebaseerd het echte leven van de schrijver. Het fictieve karakter ‘Lin’ speelt de hoofdrol. Lin is in het verhaal een gedetineerde in een Australische gevangenis die erin slaagt te vluchten naar de Indiase stad Bombay. Eenmaal in India aangekomen brengt Lin’s reis hem in aanraking met een verborgen samenleving van soldaten, gangsters en criminelen. Ondertussen krijgt hij te maken met figuren uit de periode waarin hij gedetineerd was. Ondanks zijn pogingen om een respectabel leven op te bouwen, haalt zijn verleden hem toch in.

shantaram Netflix
Klik/tap voor groter.

Vervolg ligt ook al klaar

Dat juist dit boek nu wordt bewerkt tot een tv serie is niet heel vreemd. Er was al eerder sprake van om het verhaal te herschrijven voor het witte doek, maar deze plannen zijn nooit gerealiseerd. Destijds werd er gesproken over een verfilming waarbij Joel Edgerton (bekend als Owen Lars uit Star Wars) de hoofdrol zou spelen. De serie wordt nu in opdracht van Apple geproduceerd door Paramount Television en Anonymous Content. Laatstgenoemde is het productiebedrijf van Johnny Depp. Hij heeft ook de rechten op de vervolgroman ‘The Mountain Shadow’. Dus als deze serie succesvol is, kan Apple meteen een vervolg bestellen.

Apple Video als antwoord op Netflix

Er zijn inmiddels tientallen series in productie voor Apple’s aanstaande Netflix-concurrent die, als je het ons vraagt, Apple Video gaat heten. Details over de werking van de dienst zijn nog schaars, maar Apple bevestigde onlangs flink te investeren in originele series. Zo heeft het bedrijf uit Cupertino een eigen studio aan de rand van Hollywood en worden grote namen uit de filmindustrie ingeschakeld voor de productie.

Reageer op artikel:
Befaamde roman ‘Shantaram’ wordt serie op Apple Video
Sluiten