Apple Video: komische serie over Emily Dickinson in productie

Door: Jan de Raab - 0 reacties
Apple TV Chromecast
(Afbeelding: Apple)

Het is alweer even geleden dat we iets hebben gehoord over een nieuwe deal voor Apple Video, de Netflix-concurrent waar Apple hard aan werkt. Vandaag is het echter weer raak. Apple plant een show over het leven van dichter Emily Dickinson, met Hailee Steinfeld in de hoofdrol.

Emily Dickinson was een Amerikaanse dichtster die bekend staat om korte lijnen, schuine rijmpjes en onregelmatig gebruik van interpunctie. Veel van haar werk concentreerde zich op dood en onsterfelijkheid. Ze leefde een teruggetrokken leven.

Schrijver die niet voldoet aan tijdsbeeld

De serie wordt omschreven als een “komische blik in de wereld van Dickinson” en focust zich op de beperkingen van de maatschappij, het geslacht en de familie van de dichter. Deze ontwerpen worden belicht vanuit het perspectief van een beginnende schrijver die niet past in haar eigen tijd.

Hailee Steinfeld
Actrice Hailee Steinfeld speelt de hoofdrol – Klik/tap voor groter.

Hailee Steinfeld neemt de hoofdrol van Emily Dickinson op zich. Ze is ook muzikant en heeft in het recente verleden een aantal aansprekende rollen gespeeld. Zo speelde ze in onder andere ‘True Grit’, ‘Pitch Perfect’, ‘Ender’s Game’ en ‘Edge of Seventeen’. De serie rondom Emily Dickinson-show markeert haar eerste serieuze rol in een film. Voor het script en de productie heeft Apple Alena Smith ingeschakeld. Die kun je kennen van hitseries als ‘The Affair’ en ‘The Newsroom’. David Gordon Green, bekend van de films ‘Stronger’ en ‘Pineapple Express’ is verantwoordelijk voor de regie.

Apple Video in 2019 online

Apple heeft meer dan een dozijn originele televisieshows in de maak, die worden uiteengezet in ons Apple Video dossier. Tot slot is het nog niet duidelijk wanneer we de eerste shows kunnen zien, maar als we de geruchten mogen geloven is het medio 2019.

Variety

Reacties

0 reacties