Jan de Raab
Jan de Raab Diensten 14 juni 2018

Apple Video: donker drama over jonge journaliste in productie

Apple is weer volop bezig met het selecteren van shows voor zijn Netflix-concurrent Apple Video. De meest recente toevoeging is echter niet iets dat je direct zou kunnen associëren met Apple. Er is een serie over het levensverhaal van de bijzonder jonge journaliste Hilde Lysiak.

Met bijzonder jong, bedoelen we ook bijzonder jong. Lysiak is net 13 jaar oud, maar heeft toch al serieus nieuws naar buiten gebracht. Met haar eigen internetkrant versloeg ze een moordzaak die een storm aan reacties op internet teweeg bracht.

Donker drama op Apple Video

In de serie die Apple besteld heeft, staat het meisje centraal. Ze is naar een kleine plaats verhuisd en tracht daar een moordzaak op te lossen. Voor de inwoners van het dorpje is het echter beter om de zaak gesloten te houden. De serie heeft nog geen naam, maar wordt omschreven als een donker drama.

Voor de productie heeft Apple Dana Fox (bekend van de films The Wedding Date en What Happens in Vegas) en Dara Resnik (producent van de populaire serie Castle) ingeschakeld. De grootste verrassing als we kijken naar het producerende team is wellicht de regisseur, Jon Chu. Hij produceerde in het verleden onder andere een film over popster Justin Bieber en regisseerde onlangs nog de aankomende bioscoopfilm Crazy Rich Asians.

Rolverdeling nog onbekend

Hoe de rolverdeling is en wanneer de show in première gaat, is nog onduidelijk. Geruchten wijzen erop dat Apple in maart 2019 met zijn eigen streamingdienst zal starten in maart 2019. Wat in ieder geval wel duidelijk is dat Apple aan een breed aanbod werkt om een grote doelgroep te bedienen. Het is na het drama dat Planet of the Apps heette goed om te zien dat Apple er in ieder geval niet voor terugschrikt om flink te investeren in kwaliteitsvolle producties. De afgelopen dagen was Apple Video weer volop in het nieuws. De iPhone-maker heeft onder andere getekend voor de verfilming van een befaamde roman en een komische serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Video: donker drama over jonge journaliste in productie
Sluiten