Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2018

Apple’s Schoolwerk-app voor docenten is nu beschikbaar

De Apple-app “Schoolwerk” is vanaf vandaag beschikbaar voor leraren die de iPad gebruiken om les te geven. De app die in het Engels “Schoolwork” heet, werd in maart aangekondigd, samen met de nieuwe iPad die ook compatibel is met de Apple Pencil.

De app stelt docenten in staat om leerlingen direct in apps opdrachten te geven. Apps die Apple’s ClassKit-framework ondersteunen, gaan op deze manier direct naar het juiste hoofdstuk of de juiste les. ClassKit is sinds iOS 11.4 beschikbaar. Aan de andere kant kunnen studenten de app gebruiken om te zien welke opdrachten ze nog moeten maken.

Voor studenten en docenten

Naast het verspreiden van opdrachten, kunnen docenten ook documenten en oefeningen toevoegen. Die worden allemaal versleuteld op de servers van Apple opgeslagen. De opslagcapaciteit van iCloud-accounts voor leerlingen is voor de gelegenheid verhoogd van 5GB naar 200GB.

Een dashboard geeft de docent een handig informatie met relevante informatie. Denk aan de voortgang van leerlingen en hoeveel tijd aan een bepaalde opdracht is besteed. De Schoolwerk-app is is een aanvulling op een andere app, namelijk “Klaslokaal”. Die is ontworpen om toezicht te houden op wat studenten doen met hun tablets en ze te begeleiden. Het scherm kan onder andere direct bekeken en overgenomen worden.

Het dashboard voor docenten – Klik/tap voor groter.

Apple wil de klas opnieuw veroveren

Schoolwerk is onderdeel van een nieuwe initiatief van Apple om de klaslokalen opnieuw te veroveren. Het bedrijf uit Cupertino heeft de laatste tijd felle concurrentie gehad van de Google Chromebook en Google Classroom. Met nieuwe, makkelijke tools voor docenten en een iPad die goedkoper is dan ooit, moet Apple weer het merk voor in de klas worden. Een aantal grote ontwikkelaars van apps zoals GeoGebra AR, Kahoot!, Quizlet en Tynker zijn al aan boord. Apple heeft ook zijn eigen apps zoals iMove en GarageBand compatibel gemaakt.

Leerlingen kunnen hun eigen voortgang zien – Klik/tap voor groter.

Het is voor individuele gebruikers niet mogelijk om de Schoolwerk- of Klaslokaal-app te downloaden en een kijkje te nemen. De apps zijn exclusief voor onderwijstoepassingen en gekoppeld educatieve Apple ID’s. Op Apple’s education-site kun je echter wel zien hoe het grote geheel werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s Schoolwerk-app voor docenten is nu beschikbaar
Sluiten