Apple ruim vertegenwoordigd bij San Francisco Pride

Door: Night - 6 reacties
Apple Pride

Dat Apple de LGBT-gemeenschap een warm hart toedraagt is al langer bekend. Dat CEO Tim Cook zelf homoseksueel is draagt daar zeker aan bij, maar is niet de belangrijkste reden. Apple draagt graag een positieve sociaal-maatschappelijke boodschap uit.

Afgelopen weekend liet de iPhone-maker zich van zijn beste kant zien en liep mee in de San Francisco Pride Parade. Niet alleen Tim Cook, maar ook Apple’s milieuchef Lisa Jackson en fitnessgoeroe Jay Blahnik waren van de partij. Ongeveer duizend medewerkers droegen t-shits met het Apple-logo in regenboogkleuren. Vrolijk zwaaiend met regenboogvlaggetjes zorgde de groep voor een feestelijk geheel.

Juni is Pride-maand

Apple had ook een plekje gereserveerd op One Market Plaza, waar mensen een handtekening of boodschap aan de wereld konden achterlaten. Verder kon men er Animoji-foto’s maken en nog meer. Een gezellige ontmoetingsplek waar Apple-liefhebbers met het regenbooghart op de juiste plaats zich er al snel thuis voelden.

Bij Apple staat de hele maand juni in het teken van de Pride. Deze werd afgetrapt op WWDC met de introductie van een nieuwe speciale regenboogband voor de Apple Watch en de bijbehorende wijzerplaat.

Apple’s sociaal-maatschappelijke status

Het bedrijf uit Cupertino is zich zeer bewust van zijn maatschappelijke positie en laat regelmatig van zich horen op sociaal, maatschappelijk en politiek vlak. Zo steunt Apple wetten en initiatieven die zorgen voor een gelijke behandeling. Daarnaast spreekt de techgigant zich openlijk uit tegen discriminatie.

Hoe groot de groep was, is goed te zien op het YouTube-filmpje van Ernst Dante.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Mooi om te zien

 • Profielfoto
  Sannetju

  Goed bezigΒ Apple!πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»β€οΈπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»β€οΈπŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ‘πŸ»

 • Profielfoto
  maconly

  Policor gedoe en aan de andere kant belasting ontwijken en fabrieksarbeiders uitbuiten.

  hypocriet.

 • Profielfoto
  Bunny

  @maconly maar dit zijn hun potentiele kopers natuurlijk.

  Ik vind de gay pride wel een beetje overdreven. Waarom moet het in je gezicht gegooid worden over wat je seksuele voorkeur is? Er is toch ook geen hetero pride?

  Leuk dat Apple een positieve boodschap wilt uitbrengen, maar heeft Tim Cook geen andere dingen om te doen, zoals bijvoorbeeld met innovatieve producten aankomen?

  Tot nu toe is het allemaal wel leuk en aardig (touch bar en face id) maar het blaast de wereld niet omver.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Ik snap dit ook nooit zo goed, dit werkt juist averecht, net zoals de gay pride. Nu blijven we ze zien als ‘bijzonder’, ‘speciaal’, ‘anders’ of ‘apart’, terwijl het de bedoeling is om ze als normaal te zien.

  En wat bedrijven als Apple daar moeten vraag ik mij ook af. Natuurlijk goede reclame maar is er iemand die niet denkt dat ze daar alleen zijn vanwege Tim?

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Waarom Apple zich ook over andere onderwerpen uitspreek