Night
Night Apple Inc. 25 juni 2018

Apple ruim vertegenwoordigd bij San Francisco Pride

Dat Apple de LGBT-gemeenschap een warm hart toedraagt is al langer bekend. Dat CEO Tim Cook zelf homoseksueel is draagt daar zeker aan bij, maar is niet de belangrijkste reden. Apple draagt graag een positieve sociaal-maatschappelijke boodschap uit.

Afgelopen weekend liet de iPhone-maker zich van zijn beste kant zien en liep mee in de San Francisco Pride Parade. Niet alleen Tim Cook, maar ook Apple’s milieuchef Lisa Jackson en fitnessgoeroe Jay Blahnik waren van de partij. Ongeveer duizend medewerkers droegen t-shits met het Apple-logo in regenboogkleuren. Vrolijk zwaaiend met regenboogvlaggetjes zorgde de groep voor een feestelijk geheel.

Juni is Pride-maand

Apple had ook een plekje gereserveerd op One Market Plaza, waar mensen een handtekening of boodschap aan de wereld konden achterlaten. Verder kon men er Animoji-foto’s maken en nog meer. Een gezellige ontmoetingsplek waar Apple-liefhebbers met het regenbooghart op de juiste plaats zich er al snel thuis voelden.

Bij Apple staat de hele maand juni in het teken van de Pride. Deze werd afgetrapt op WWDC met de introductie van een nieuwe speciale regenboogband voor de Apple Watch en de bijbehorende wijzerplaat.

Apple’s sociaal-maatschappelijke status

Het bedrijf uit Cupertino is zich zeer bewust van zijn maatschappelijke positie en laat regelmatig van zich horen op sociaal, maatschappelijk en politiek vlak. Zo steunt Apple wetten en initiatieven die zorgen voor een gelijke behandeling. Daarnaast spreekt de techgigant zich openlijk uit tegen discriminatie.

Hoe groot de groep was, is goed te zien op het YouTube-filmpje van Ernst Dante.

Reageer op artikel:
Apple ruim vertegenwoordigd bij San Francisco Pride
Sluiten