Apple Pay komt steeds dichterbij: Polen nu aan de beurt

Door: Night - 22 reacties
Apple Pay 16x9
(Afbeelding: Apple)

Apple Pay komt steeds dichterbij. Na Denemarken, Zweden, Finland, Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Italië, is Polen aan de beurt. Het Poolse Blog Cashless meldt dat Apple’s betaalsysteem voor de iPhone en Apple Watch dinsdag live gaat.

Apple Pay gaat live bij maar liefst acht banken. Opmerkelijk genoeg doet de grootste bank van Polen, genaamd PKO BP, nog niet mee. De bank heeft zijn technische infrastructuur nog niet op orde, maar daar komt in september verandering in.

Steeds meer Europese landen hebben Apple Pay

Met de toevoeging van Polen zijn bijna alle grote Europese landen aangesloten op Apple’s betaaldienst. Opvallend is dat Duitsland, het land met de meeste inwoners van heel Europa, nog ontbreekt. Polen is met 38 miljoen inwoners geen klein land, maar absoluut niet het grootste.

Apple Pay
Klik/tap voor groter.

Concrete aanwijzingen dat Apple Pay naar Nederland komt zijn er nog niet. Enige tijd geleden wisten wij te melden dat ING en Bunq aan de technische implementatie werken en dat bleek juist. Bunq activeerde de betaaldienst voor iPhone en iPad in maart voor zijn rekeninghouders in Italië en Spanje. Nederlanders konden Apple Pay echter ook activeren door de regio van hun iPhone te veranderen. Apple was er als de kippen bij om Bunq terug te fluiten, maar eenmaal geactiveerde rekeningen blijven over Apple’s betaaldienst beschikken.

Tim Cook belooft snelle uitrol

Tim Cook zei onlangs dat het aantal Europese landen waarin Apple Pay beschikbaar is flink zal worden uitgebreid. De betaaldienst werkt met de toevoeging van Polen straks totaal 28 landen, we kunnen alleen maar hopen dat Nederland en België nummer 29 en 30 worden.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  JWB

  De geografische kennis rammelt wat: Polen dichterbij dan Denemarken, Engeland? 😉

 • Profielfoto
  Niels

  Het probleem blijft vooralsnog de houding van de Nederlandse banken. Zolang het ze financieel niets oplevert, interesseert het ze ook niet.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Bizar dat Polen eerder is dan Nederland. Aangezien wij in Nederland toch een grote voorsprong hebben met pinbetalingen. Dus zou toch graag zien dat Nederland ook Apple pay snel krijgt.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Cest Mac, je denkt alleen maar aan jezelf, Apple Pay dient eerst naar België te koemen;-)

 • Profielfoto
  rruiter1

  Wordt het niet eens tijd voor een consumenten actie. Ben het onderhand wel beu met die banken.

 • Profielfoto
  Xcode

  De reden waarom het in Nederland nog niet is uitgerold heeft in ieder geval geen technische reden: gebruik zelf Apple Pay en bijna de gehele Nederlandse betaal-infrastructuur accepteert het. Behalve de Apple Store…

 • Profielfoto
  steveb

  snelle uitrol
  vorige aankodigingen  waren al tergend traag maar kwam nog telkens met 3 landen tegelijk
  nu is het 1 land.   hoe snel is dat?

  laat ons hopen dat apple pay en home pod toch in de buurt komen met de komst van iOS 12. (als siri dan echt zo veel beter wordt, dan wordt het misschien helemaal interessant.)

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  In Duitsland wordt nog heel veel met cash betaald. Betalen met een pasje is daar lang niet zo populair als bij ons, dus zo vreemd is het niet dat Duitsland nog niet aan de beurt is voor Appel Pay.

 • Profielfoto
  UtregCity

  De Nederlands banken zijn meer geïnteresseerd in hun eigen nog op te zetten systeem, dat met die QR-codes scannen, zoals ook al in België wordt gebruikt. Maar beste banken, wat werkt handiger voor de consument, telefoon uit je broekzak halen, app opstarten, QR-code scannen, bedrag accepteren of invoeren(?), dan betalen of… swipen met je Apple Watch langs de betaalterminal en klaar?;-)

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Bizar. Het zou sites als deze sieren om eens wat onderzoeksjournalistiek toe te passen. Wie houdt dit tegen? Apple, banken?

  Ik was onlangs in Italië. Die zijn helemaal blij met contactloos. Schijnbaar nieuw en hip. In Nederland is alles al contactloos. Apple Pay zou werken met een bijzonder groot aantal betaalpunten.

 • Profielfoto
  SvS

  Klantvriendelijkheid? Zijn ze dat vergeten, bij die megabanken? He? En Bunq wou wel, ze hebben het laatst werkend gekregen, paar snelle mensen hebben het geluk gehad al account te koppelen, waardoor ze nu genieten van Apple Pay, maar Bunq mocht uiteindelijk niet meer aanbieden. Why? Theoretisch gezien werkt het gewoon wel in NL.

 • Profielfoto
  App69

  Barika Cala Saidah op 18 juni 2018 21:05
  @Cest Mac, je denkt alleen maar aan jezelf, Apple Pay dient eerst naar België te koemen;-)

  Zoals Siri op de TV. 😉

 • Profielfoto
  MJNZ

  Bunq icm Apple Pay, gebruik het dagelijks! Laat steeds vaker mn portomonee thuis! Ideaal! Wel duur per maand maar het gebruiksgemak is echt super!

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Leuk artikel! Het zou jullie echter sieren om de uitslag van de keynote bingo te plaatsen, die is ons als lezers al lang geleden beloofd! Ik heb hierover gemaild (ondertussen ruim een week geleden) en nooit reactie gehad. Niet netjes van OMT!

 • Profielfoto
  koen

  @oldekamp: https://www.onemorething.nl/community/topic/winnaar-bingo/

 • Profielfoto
  koen
 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Veel mensen geven hier de banken de schuld, maar ik heb ook een android (Nokia) en kan daar al lange tijd probleemloos nfc betalingen mee verrichten (SNS) De oorzaak zit er eerder in dat Apple het vertikt om de NFC chip vrij te geven voor externe ontwikkelaars. Mogelijk dat de banken het dan maar met QR gaan proberen als alternatief.

 • Profielfoto
  rruiter1

  Joh. Zoals hierboven al gezegd, een bescheiden bijdrage willen we best betalen. Maar de banken zijn als de dood dat ze de regie kwijt raken. Bankpasje wordt zo overbodig. Is telkens een visitekaartje dat je in je hand hebt. Ik denk dat de Apple gebruikers bij de bank moeten protesteren.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Heb ik eens gedaan in een app-review van mijn bank. Reactie was dat het aan Apple lag en niet aan de bank 🤨🤔.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Zodra Apple Pay in NL komt ga ik switchen van bank. Ben die Rabo helemaal zat.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  En die NL banken zitten het wiel weer zelf uit te vinden terwijl ze daar helemaal niet goed in zijn. Stelletje prutsers.

 • Profielfoto
  SuperAn

  Via een insider bij American Express Belgium heb ik vernomen dat het tegen het einde van dit jaar in de Benelux zou worden uitgerold.