Night
Night Diensten 18 juni 2018

Apple Pay komt steeds dichterbij: Polen nu aan de beurt

Apple Pay komt steeds dichterbij. Na Denemarken, Zweden, Finland, Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Italië, is Polen aan de beurt. Het Poolse Blog Cashless meldt dat Apple’s betaalsysteem voor de iPhone en Apple Watch dinsdag live gaat.

Apple Pay gaat live bij maar liefst acht banken. Opmerkelijk genoeg doet de grootste bank van Polen, genaamd PKO BP, nog niet mee. De bank heeft zijn technische infrastructuur nog niet op orde, maar daar komt in september verandering in.

Steeds meer Europese landen hebben Apple Pay

Met de toevoeging van Polen zijn bijna alle grote Europese landen aangesloten op Apple’s betaaldienst. Opvallend is dat Duitsland, het land met de meeste inwoners van heel Europa, nog ontbreekt. Polen is met 38 miljoen inwoners geen klein land, maar absoluut niet het grootste.

Klik/tap voor groter.

Concrete aanwijzingen dat Apple Pay naar Nederland komt zijn er nog niet. Enige tijd geleden wisten wij te melden dat ING en Bunq aan de technische implementatie werken en dat bleek juist. Bunq activeerde de betaaldienst voor iPhone en iPad in maart voor zijn rekeninghouders in Italië en Spanje. Nederlanders konden Apple Pay echter ook activeren door de regio van hun iPhone te veranderen. Apple was er als de kippen bij om Bunq terug te fluiten, maar eenmaal geactiveerde rekeningen blijven over Apple’s betaaldienst beschikken.

Tim Cook belooft snelle uitrol

Tim Cook zei onlangs dat het aantal Europese landen waarin Apple Pay beschikbaar is flink zal worden uitgebreid. De betaaldienst werkt met de toevoeging van Polen straks totaal 28 landen, we kunnen alleen maar hopen dat Nederland en België nummer 29 en 30 worden.

Reageer op artikel:
Apple Pay komt steeds dichterbij: Polen nu aan de beurt
Sluiten