Apple Music: webplayer en API in de maak

Door: Night - 1 reactie
apple music logo
Afbeelding: Apple, montage: OMT

Apple Music loopt op een aantal gebieden achter op Spotify. Zo heeft de dienst geen eigen webplayer, waardoor je altijd iTunes of iOS moet gebruiken. Ook een of API voor ontwikkelaars ontbreekt. Daar zou echter wel eens snel verandering in kunnen komen.

Een nieuwe webplayer wordt op kleine schaal getest, namelijk via de Apple Music Marketing Tools. Via die website kunnen 30-seconden-versies van muziek voor, zoals de naam al suggereert, marketingdoeleinden, ge-embed worden. De laatste dagen toont de site echter ook een mogelijkheid tot inloggen. Dan verschijnt een volledige webplayer.

Apple Music webplayer

De player wijkt iets af van de bestaande variant om korte previews te luisteren om de previews te beluisteren. Dit kan erop duiden dat deze webplayer meer mogelijkheden krijgt, zoals nummers aan je bibliotheek toevoegen en meer. Je kunt het in onderstaande embed zelf testen. Onderaan de pagina is een login-knop te vinden.

Sommige gebruikers maken er ook melding van dat gedeelde afspeellijsten nu volledig toegankelijk zijn via het web. Dat hebben we zelf echter nog niet kunnen bevestigen. De marketing-site is een logische plaats om dit een webplayer op kleine schaal te testen. We hebben dit soort testjes bovendien al eerder gezien. Nog voor de lancering van Apple Maps, werden Apple’s eigen kaarten in Find my iPhone getest.

API voor slimme speakers

Apple Music heeft momenteel al een beperkte API. Ontwikkelaars kunnen alleen de muziekbibliotheek op iOS-apparaten uitlezen en informatie over nummers en artiesten opvragen. Muziek in externe apps afspelen is echter niet mogelijk. Een volledige API zou ook goed van pas komen op slimme speakers, die hebben nu vaak geen ondersteuning voor Apple’s muziekdienst. Alleen de HomePod is compatibel met Apple Music. Concurrent Spotify is wel breed beschikbaar op honderden speakers. Apple heeft hier dus zeker wat in te halen.

Spotify connect
Klik/tap voor groter.

Neowin

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Kobes

    Een volledige api zou ook handig zijn om automatisch over te stappen van de ene naar de andere dienst.