Apple Music haalt hip-hop expert van BBC binnen

Door: Jan de Raab - 2 reacties

Apple heeft opnieuw een grote naam binnengehaald voor zijn Apple Music-team. Het gaat om Ryan Newman, een van de belangrijkste hip-hop experts van de BBC, stapt over naar Apple’s radiozender Beats 1. Newman was eerder muzieksamensteller bij 1Xtra het hiphop- en grime-radiostation van de Britse omroep.

Newman stond aan de basis van het muziekbeleid van het radiostation. Hij is dus mede-verantwoordelijk voor het succes van de zender. Hij sluit zich bij Nu sluit hij zich aan bij Apple Music en Beats 1 in een tijd dat hip-hop populairder is dan ooit, dat komt grotendeels door streamingdiensten. Traditionele radiozenders lieten het genre vaak links liggen.

BBC als leverancier van talent

Dit is niet de eerste keer dat Apple werknemers van BBC Radio heeft benaderd voor een overstap. In 2015 huurde Apple een handvol producenten van BBC Radio in om zijn Beats 1-inspanningen vorm te geven. De meest aansprekende overname was uiteraard de komst van sterpresentator Zane Lowe. Hij is nog iedere dag te horen op de radiozender die bij Apple’s streamingdienst hoort.

Apple Music hip-hop expert Ryan Newman
Ryan Newman en Kanye West – Klik/tap voor groter.

Extra radiozender binnen Apple Music op komst?

Op dit moment is het onduidelijk wat precies de rol van Newman bij Apple Music zal worden. Met zijn expertise kan hij de hip-hop playlists van Apple Music onder zijn hoede nemen, maar er is meer mogelijk. Apple heeft naast Beats 1 namelijk ook de merken Beats 2, Beats 3, Beats 4, Beats 5 en Beats 6 in zijn bezit. Is het drie jaar na de lancering van Beats 1 tijd voor een nieuwe radiozender in die zich richt op hip-hop? De man die een dergelijke zender kan maken is nu aan boord.

Music Business Worldwide

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Tuvix

    Moet het altijd hip hop zijn? Beats 1 draait niets anders. Apple mag eens gaan beseffen dat er nog andere genres bestaan…

  • Profielfoto
    icegodd

    Apple music =  HIP HOP.:(