Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 15 juni 2018

Apple Maps kampt met wereldwijde storing (update)

Apple Maps kampt sinds vrijdag 15:00 uur met een wereldwijde storing. De kaarten laden wel, maar het is niet mogelijk om te zoeken naar een bepaalde plaats of een route te plannen. Apple heeft de storing bevestigd op zijn systeemstatus-pagina.

Bij het zoeken naar een bepaalde plaats of stad verschijnt de melding “Niets gevonden”. Bij het plannen van een route toont de Kaarten-app van Apple na lang laden de melding “De netwerkverbinding is verbroken”.

Update: De storing is rond 19:00 uur opgelost.

Servers met metadata Apple Maps offline

De storing treft alle gebruikers wereldwijd en het lijkt erop dat de service die verantwoordelijk is voor het ophalen van metadata voor bij de kaarten offline is. Dit is blijkbaar gescheiden van de servers die de kaarten zelf leveren, want kaarten laden probleemloos. Opmerkelijk is dat kaarten momenteel ook geen bedrijven en andere points of interest tonen.

Klik/tap voor groter.

CarPlay stopte met navigeren

De storing treft zowel gebruikers van de iOS als macOS. Enkele lezers laten weten dat CarPlay zelfs is gestopt met het tonen van route-instructies tijdens het rijden. Het is nog onduidelijk wanneer dit opgelost wordt, maar gelukkig is voor de meeste iOS-gebruikers een alternatieve kaarten-app met een paar tikken gestart. Gebruikers van CarPlay zitten even met de gebakken peren, maar gelukkig is daar binnenkort ook meer keuzevrijheid. Waze en Google Maps komen namelijk naar iOS op het dashboard. (Zie → CarPlay ondersteunt met iOS 12 Google Maps, Waze en meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Maps kampt met wereldwijde storing (update)
Sluiten