Belangrijke Google-engineer gaat aan Apple Car sleutelen

Door: Night - 1 reactie

Dat het al een tijd stil is rond Apple’s Project Titan, wil niet zeggen dat er niets gebeurt met de autoplannen van de iPhone-maker. Apple heeft onlangs een belangrijke kracht van Waymo, Google’s project voor zelfrijdende auto’s, ingelijfd.

Het gaat om Jaime Waydo. Hij was bij Google als senior engineer dagelijks bezig met het doorontwikkelen van de software voor zelfrijdende voertuigen. Nu gaat hij Apple’s team versterken. Wat zijn precieze rol is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Apple Car en Project Titan

Verwacht niet dat het toevoegen van een engineer Apple’s autoplannen in een onverwachte stroomversnelling brengt. Er werd lang gedacht dat Project Titan, zoals het auto-project naar verluidt heet, op een laag pitje stond. De afgelopen maanden heeft Apple zijn vloot met zelfrijdende auto’s echter behoorlijk uitgebreid. Het bedrijf uit Cupertino heeft inmiddels 45 testvoertuigen op de weg in zijn thuisstaat Californië.

Project Titan Apple Car testvoertuig
Een van Apple’s zelfrijdende auto’s – Klik/tap voor groter.

Google’s Waymo wordt vaak als voorloper op dit gebied gezien. Het feit dat een vooraanstaand engineer van het bedrijf overstapt naar Apple, wijst erop dat er bij Apple ook genoeg gaande is. Onlangs vernamen we dat Apple samen met Volkswagen zelfrijdende busjes op de weg wil brengen. Ze gaan medewerkers vervoeren van en naar het nieuwe hoofdkantoor van de iPhone-maker.

Hey Siri, vooruit met de geit

De focus van Apple’s autoproject is de afgelopen jaren fors verlegd. Aanvankelijk zou Apple geprobeerd hebben een eigen ‘Apple Car’ te maken. Ingewijden omschreven het als een sportauto voor designer Jony Ive. Op het hoogtepunt sleutelden meer dan duizend werknemers aan de auto in een oude Pepsi-fabriek die Apple opkocht. Een auto maken was echter veel moeilijker dan Apple dacht, dus werd de focus verlegd naar software voor zelfrijdende voertuigen. Mogelijk zien we naar iOS en macOS straks ook carOS.

The Information

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Maikelw

    Wat is er met de visie “Een goede software ontwikkelaar maakt zijn eigen hardware”… Dacht dat ze, meerdere factoren, van mening waren dat software voor niet eigen gemaakte hardware een slecht idee was? Heb het idee dat dit project voor andere dingen dient dan dat het ooit in de vorm van een consumentenproduct op de markt zal komen.