‘Apple werkt aan bundel voor muziek, series en artikelen’

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Apple Music staat al een tijdje als een huis. Apple Video is in ontwikkeling en door een overname van Texture heeft Apple ook de beschikking over digitale kranten en tijdschriften. Die moeten in de toekomst allemaal als één abonnement beschikbaar zijn. Dat melden mensen die bekend zijn met Apple’s plannen aan The Information.

De bundel laat nog wel even op zich wachten, want eerst moet Apple’s Netflix-concurrent live. Het bedrijf uit Cupertino zou daarom in 2019 met een all you can read-abonnement komen. Dat moet bestaan uit een combinatie van nieuws van Apple News (niet in Nederland beschikbaar) en magazines van Texture.

Bundel met entertainment van Apple

Het alles-in-één-abonnement lijkt het meest interessant te worden. Apple kan zich onderscheiden van Netflix, YouTube en Spotify door alle entertainment voor een vaste prijs aan te bieden. De iPhone-maker zou hiermee het voorbeeld van Amazon Prime volgen, dat ook muziek en series combineert met voordelen zoals gratis snelle verzending in de webshop van Amazon.

Om het abonnement extra aantrekkelijk te maken, zou Apple ook een iCloud-upgrade kunnen toevoegen die bijvoorbeeld het onbeperkt opslaan van foto’s mogelijk maakt. Of die plannen er ook zijn kan The Information niet bevestigen. Wel lijkt het erop dat alle diensten ook los afgenomen kunnen worden. Zo kun je straks gewoon Apple Music met Netflix combineren.

Apple bundel entertainment
Klik/tap voor groter.

Minder afhankelijk van iPhone-verkoop

De iPhone is de afgelopen jaren Apple’s cashmachine geweest, maar de smartphonemarkt raakt verzadigd. Momenteel weet het bedrijf uit nog steeds indrukwekkende winsten te boeken door de iPhone steeds een stukje meer high-end en duurder te maken. Een succesvolle abonnementsdienst zou de afhankelijkheid van de iPhone echter deels weg kunnen nemen.

De afgelopen tijd is er veel nieuws over Apple’s streaming-videodienst. Er worden grote deals gemaakt met onder andere Steven Spielberg en Oprah Winfrey. Apple let ook op de kleintjes, want de makers van Sesamstaat gaan video’s voor kinderen produceren. Dat alles is naar verluidt eind 2019 te bekijken. Dan zien we mogelijk ook Apple’s entertainmentbundel verschijnen. De vraag die rest: wat zou een acceptabele prijs zijn voor muziek, series en journalistiek?

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  vuurvreter

  Schoenmaker, hou je bij de leest.

 • Profielfoto
  Loyd

  Tot de mensen het zat zijn. Voor mezelf ga ik niet over de duizend qua smartphone. Misschien ga ik na mn 7 plus wel over op de one plus 6.

 • Profielfoto
  Marvandd

  vuurvreter op 28 juni 2018 16:05
  Schoenmaker, hou je bij de leest.

  Blij dat niet iedereen zoals jij denkt…

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  vuurvreter op 28 juni 2018 16:05
  Schoenmaker, hou je bij de leest.

  Apple heeft de markt voor de betaalde digitale verspreiding van muziek in haar eentje opengebroken en populair gemaakt. Dat was ook niet bepaald haar core-business.

  Met films, series en andere content lopen ze nu echter stevig achter de concurrentie aan, dus dat gaat een stuk lastiger worden.

  Maar als iemand de slagkracht heeft dit voor elkaar te krijgen moet het Apple wel zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Is grotendeels natuurlijk weer alleen op Amerika gericht. Slechte zaak! Geloof maar niet dat we Nederlands nieuws in zo’n bundel krijgen. Met haar multimedia/tv/film kanaal is Apple jaren te laat. Ze hadden Netflix moeten overnemen toen dat net met geweldige eigen producties enorm succesvol begon te worden. Als ze daarnaast samen met LG, Sanyo of Sony een superslimme Smart televisie hadden gemaakt, waarop de eigen Apple content op de beste manier bekeken en beluisterd kon worden, had Apple er heel groot mee kunnen worden.

  Dat was slimmer geweest dan zo’n matig product aks Beats voor veel teveel geld te kopen.

  Nu is het mosterd na de maaltijd.