Eindelijk! De App Store accepteert nu iDEAL

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Het is nu mogelijk om iDEAL als betaalmethode in de App Store te gebruiken. Apple heeft de mogelijkheid stilletjes toegevoegd en deze is nu actief. Op deze manier kun je nu ook apps, boeken en muziek kopen door je Nederlandse bankrekening te gebruiken.

Om precies te zijn kun je het saldo van je Apple ID direct via de App Store ophogen via iDEAL. Dat stelt je in staat om direct in de App Store af te rekenen. Zo heb je geen credit card, PayPal of iTunes-kaarten meer nodig.

iDEAL in App Store gebruiken

De optie om iDEAL te gebruiken zit enigszins verstopt in iOS. Je kunt de optie vinden door de App Store te openen, naar het tabblad Vandaag te gaan en vervolgens op je avatar rechtsboven te tikken. Kies daarna voor Voeg geld toe aan Apple ID en het gewenste bedrag. Daarna tik je bij betaalmethode iDEAL aan, kiest je bank en je bent good to go.

iDEAL App Store
Klik/tap voor groter.

Het is dus niet mogelijk om individuele apps af te rekenen via iDEAL. Je dient eerst saldo op je account te zetten, maar gelukkig is dat erg eenvoudig. Bovendien kun je, als je ervoor zorgt dat je genoeg saldo hebt, ook gewoon abonnementen zoals Apple Music afsluiten. Zorg dus dat je voldoende saldo hebt op moment van verlengen. En met iDEAL is dat zorgen voor genoeg saldo natuurlijk een peulenschilletje geworden.

Betaalmethode wijzigen naar iDEAL

Heb je momenteel een andere betaalmethode ingesteld, maar wil je switchen naar iDEAL? Ga dan naar Instellingen → [Je naam bovenaan]iTunes en App Store →  Apple IDToon Apple IDBetaalinformatie.

Klanten van KPN hoeven geen iDEAL te activeren. Zij kunnen carrier billing gebruiken, oftewel betalen via de telefoonrekening. Hiermee kun je apps en abonnementen wel individueel afrekenen. De aankopen verschijnen daarna gewoon op je maandelijkse telefoonrekening. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.

iCulture

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  Paypal . Minder handelingen

 • Profielfoto
  xaddict

  Paypal. Notification elke keer dat er geld wordt afgeschreven zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van alle aankopen en eerder doorhebt wanneer er een afschrift wordt gedaan waar je geen goedkeuring voor hebt gegeven.

 • Profielfoto
  Coldplay

  Bij mij werkt het niet..

 • Profielfoto
  FABMAC

  Bij mij geld afgeschreven, maar geen saldo. !!!

 • Profielfoto
  Night

  Zwaar onhandig. Wanneer wordt iDEAL gewoon gebruikt waarvoor het bedoeld is? Je koopt iets in de Apple Store en rekent dán af met iDEAL. Nu wil Apple eerst m’n geld hebben zodat zij er lekker rente van kunnen trekken. Bovendien heb ik geen glazen bol, dus zou ik niet weten welk bedrag ik zou moeten ‘storten’. Met als gevolg dat er waarschijnlijk altijd teveel gestort wordt.

  Eindelijk iDEAL? Nee, laat maar.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Night op 28 juni 2018 21:36
  Zwaar onhandig. Wanneer wordt iDEAL gewoon gebruikt waarvoor het bedoeld is? Je koopt iets in de Apple Store en rekent dán af met iDEAL. Nu wil Apple eerst m’n geld hebben zodat zij er lekker rente van kunnen trekken. Bovendien heb ik geen glazen bol, dus zou ik niet weten welk bedrag ik zou moeten ‘storten’. Met als gevolg dat er waarschijnlijk altijd teveel gestort wordt.

  Eindelijk iDEAL? Nee, laat maar.

  Probleem is dat je dan iedere keer met je bank moet interfacen. iDeal is niet geschikt (lees: bedoeld) voor One-Click purchases, waarbij je éénmalig zegt: “oké, ik wil via iDeal betalen”, en vervolgens alleen nog maar op Koop hoeft te klikken voor elke app daarna. In dat geval moet er namelijk een machtiging worden afgegeven en daar is iDeal, in tegenstelling tot PayPal, nadrukkelijk niet voor bedoeld. Het wordt soms wel gedaan, maar meestal door [websites] die op het randje leven van de schimmige gebieden; juist omdát het eigenlijk tegen de beginselen ingaat van waar iDeal voor is opgezet.

  Ik vind het zelf in principe wel handig dat het er is, maar ik weet júist vanwege wat (onder andere) jij schrijft, ook nog niet of ik het ga gebruiken. Zelf geef ik de voorkeur aan PayPal (zie boven) of Carrier Billing (Kom op T-Mobile! Jullie bieden het in Duitsland al, en ook bij Google Play!).

  Wat ik overigens niet snap is dat Apple niet meteen van Click&Buy naar PayPal ging toen die eerste stopte met haar activiteiten. Dan hadden we dit hele gedoe niet hoeven te doorlopen…

 • Profielfoto
  Night

  iDEAL is toch ook gewoon ‘Click and buy’? Je wordt dan allen voor de betaling doorgeschakeld naar de app van je bank. Acceptatiecode intikken en je bent klaar. Ik denk dat dat net zo goed en snel gaat als met PayPal.

 • Profielfoto
  eelcomaljaars

  Werkt dit ook voor gezinsaccounts? Ik heb heel even PayPal gebruikt, maar toen kreeg ik een mail van apple dat ze geen PayPal aan konden blijven bieden voor gezins accounts.

  Inmiddels heb ik een Mastercard Debit card bij Bunq en daar werkt het mee. Dat is voor mij voorlopig goed genoeg. Het hele idee dat ik apps/films een maand later pas echt betaal vind ik onhandig.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Night op 28 juni 2018 21:36
  … Nu wil Apple eerst m’n geld hebben zodat zij er lekker rente van kunnen trekken….

  Krijgt Apple wel rente op hun rekeningen en de rest van de wereld niet? Lijkt me onwaarschijnlijk.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Meer keuze, niks mis mee.

  En voor de mensen die altijd willen zeiken; door iDeal te gebruiken blijven de transactiekosten in handen van Europese banken en dus ook vallen onder de Europese privacy regels. PayPal is een grote Amerikaanse toko die valt onder de Amerikaanse regels. En buitenlanders hebben nou eenmaal minder privacy in Amerika.

  Daarnaast zijn er maar een paar grote Internet-kassa’s op de wereld; waaronder het Amerikaanse PayPal, het Chinese AliPay en het Amsterdamse Adyen. Adyen verdient weliswaar niet aan iDeal, maar iDeal zorgt er wel voor dat je de grootste concurrent van Adyen niet steunt.

  Blijft dat iedereen lekker zijn eigen keuze mag maken. Van mij mag je ook gewoon PayPal blijven gebruiken. Alleen blijven zeikers altijd zeikers en gaan ze straks ook weer lopen als PayPal harder zou groeien dan Adyen.

  Gelukkig is niet zeiken ook een keuze.

 • Profielfoto
  Papjes

  @/dev/enschede Ook niet zeikers kunnen blijkbaar ook een potje mee zeiken! Blaaskaak!

 • Profielfoto
  SvS

  fgeer op 29 juni 2018 08:32
  @/dev/enschede Ook niet zeikers kunnen blijkbaar ook een potje mee zeiken! Blaaskaak!

  Toch heeft ie gelijk.

 • Profielfoto
  SvS

  (inhoudelijk gezien)

 • Profielfoto
  jazzappels

  Met iDEAL is zorgt voor genoeg saldo natuurlijk een peulenschilletje geworden. > gekke zin?

 • Profielfoto
  Wimusia

  Night op 28 juni 2018 21:36
  Zwaar onhandig. Wanneer wordt iDEAL gewoon gebruikt waarvoor het bedoeld is? Je koopt iets in de Apple Store en rekent dán af met iDEAL. Nu wil Apple eerst m’n geld hebben zodat zij er lekker rente van kunnen trekken. Bovendien heb ik geen glazen bol, dus zou ik niet weten welk bedrag ik zou moeten ‘storten’. Met als gevolg dat er waarschijnlijk altijd teveel gestort wordt.

  Eindelijk iDEAL? Nee, laat maar.

  Precies!

 • Profielfoto
  MichaelDeBoey

  Ook Bancontact is beschikbaar ?


 • Profielfoto
  Jurriaan

  eelcomaljaars op 29 juni 2018 06:21
  Werkt dit ook voor gezinsaccounts? Ik heb heel even PayPal gebruikt, maar toen kreeg ik een mail van apple dat ze geen PayPal aan konden blijven bieden voor gezins accounts.

  Inmiddels heb ik een Mastercard Debit card bij Bunq en daar werkt het mee. Dat is voor mij voorlopig goed genoeg. Het hele idee dat ik apps/films een maand later pas echt betaal vind ik onhandig.

  Nope, delen met gezin is niet mogelijk via iDEAL.

 • Profielfoto
  Frans

  Hmm, af en toe een iTunes kaartje kopen wanneer deze in de Bonus is (10-15% korting, zo’n rente vang je nergen op een spaarrekening) is volgens mij nog steeds de makkelijkste en goedkoopste manier op je Store tegoed op te waarderen.