Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 28 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk! De App Store accepteert nu iDEAL

Het is nu mogelijk om iDEAL als betaalmethode in de App Store te gebruiken. Apple heeft de mogelijkheid stilletjes toegevoegd en deze is nu actief. Op deze manier kun je nu ook apps, boeken en muziek kopen door je Nederlandse bankrekening te gebruiken.

Om precies te zijn kun je het saldo van je Apple ID direct via de App Store ophogen via iDEAL. Dat stelt je in staat om direct in de App Store af te rekenen. Zo heb je geen credit card, PayPal of iTunes-kaarten meer nodig.

iDEAL in App Store gebruiken

De optie om iDEAL te gebruiken zit enigszins verstopt in iOS. Je kunt de optie vinden door de App Store te openen, naar het tabblad Vandaag te gaan en vervolgens op je avatar rechtsboven te tikken. Kies daarna voor Voeg geld toe aan Apple ID en het gewenste bedrag. Daarna tik je bij betaalmethode iDEAL aan, kiest je bank en je bent good to go.

Klik/tap voor groter.

Het is dus niet mogelijk om individuele apps af te rekenen via iDEAL. Je dient eerst saldo op je account te zetten, maar gelukkig is dat erg eenvoudig. Bovendien kun je, als je ervoor zorgt dat je genoeg saldo hebt, ook gewoon abonnementen zoals Apple Music afsluiten. Zorg dus dat je voldoende saldo hebt op moment van verlengen. En met iDEAL is dat zorgen voor genoeg saldo natuurlijk een peulenschilletje geworden.

Betaalmethode wijzigen naar iDEAL

Heb je momenteel een andere betaalmethode ingesteld, maar wil je switchen naar iDEAL? Ga dan naar Instellingen → [Je naam bovenaan]iTunes en App Store →  Apple IDToon Apple IDBetaalinformatie.

Klanten van KPN hoeven geen iDEAL te activeren. Zij kunnen carrier billing gebruiken, oftewel betalen via de telefoonrekening. Hiermee kun je apps en abonnementen wel individueel afrekenen. De aankopen verschijnen daarna gewoon op je maandelijkse telefoonrekening. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Eindelijk! De App Store accepteert nu iDEAL
Sluiten