Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 8 juni 2018

Alexa op je Apple Watch? Yes, you can!

Waarschuwing! Het volgende artikel is ‘vloeken in de kerk’ voor echte Apple-fanaten. Waarom? Met de app Voice in a can kun je Amazon Alexa gebruiken op je Apple Watch, iPhone of iPad. Het is een stand-alone app, dus je hoeft je Apple Watch niet met je iPhone te verbinden.

Apple staat officieel alleen Siri als direct benaderbare assistent toe, maar met Voice in a can kun je Alexa als applicatie op de wijzerplaat van je Apple Watch zetten. Zo heb je Alexa toch snel binnen handbereik.

Aan de slag met Alexa op iPhone en Apple Watch

Je dient allereerst een Amazon Alexa account te hebben. Dat kun je hier aanmaken. De app laat je vervolgens op iOS inloggen met je account en je Apple Watch koppelen via een code. Alexa zal dan zowel op je iPhone als Apple Watch werken. Merk wel op dat de native functies van watchOS en iOS alleen via Siri werken. Je kunt de assistent van Amazon dus (helaas) niet gebruiken om te bellen of muziek af te spelen, maar wel alle smart home-integraties gebruiken. Zo kun je de lichten uit- en aan doen, of je Alexa-ondersteunde koffiezetapparaat vanaf je pols opdracht geven een lekkere espresso te maken.

Klik/tap voor groter.

Voice in a can synchroniseert met je Alexa-account en daarna is het een kwestie van ‘op het knopje drukken’ om de assistent van Amazon te laten antwoorden. Omdat alles in de cloud wordt opgeslagen, heb je op ieder apparaat dezelfde assistent. Daar kan Siri nog wat van leren. Nu is een Apple Watch niet erg krachtig en dat merk je ook in deze app. Het is verstandig om de time-out instellingen voor het scherm wat omhoog bij te stellen. Want als het scherm uitgaat, wordt de verbinding met de Amazon-servers verbroken. Doe dit op je Apple Watch via InstellingenAlgemeenActiveer scherm.

Klik/tap voor groter.

Totdat Amazon de Watch volledig ondersteunt is ‘Voice in a can’ een leuke oplossing voor iedereen die eens aan de slag wil met Alexa. Voor de Zeeuwen onder ons: het kost je wel € 2,29 terwijl Siri gratis is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alexa op je Apple Watch? Yes, you can!
Sluiten