Albert Heijn start proef: scannen én betalen via Appie-app

Door: Jan de Raab - 7 reacties

Je boodschappen afrekenen met je smartphone? Het kan nu bij Albert Heijn. De grootgrutter uit Zaandam is een proef met mobiel scannen én betalen gestart. Daardoor is niet alleen de kassa, maar ook de rij bij de zelfscanbalie verleden tijd.

De supermarkt introduceerde recentelijk het nieuwe zelfscannen met de Appie-app. Het gebruik van een aparte app is daarmee overbodig. Handig detail: de boodschappen worden bij het scannen ook direct van je boodschappenlijst gestreept. Hoewel dit nog relatief nieuw is, staat de volgende uitbreiding klaar. Het betalen via de Appie app zonder de tussenkomst van een pinpas is vanaf nu mogelijk bij een aantal geselecteerde winkels.

Vanaf nu in Utrecht en Haarlem

Albert Heijn is een proef gestart in Utrecht (Ella Fitzgeraldplein) en Haarlem (Soendaplein). Shoppers kunnen hun boodschappen daar niet alleen scannen, maar ook meteen in de app betalen via iDEAL of credit card. Na een succesvolle betaling wordt er een barcode op je toestel getoond zodat je de winkel via de poortjes achter de zelfscanzuilen kunt verlaten.

Albert Heijn Appie app scannen en betalen
Klik/tap voor groter.

De proef werkt aanvankelijk alleen op Android, maar begin juli komt er ook een iOS-versie. AH voegt dan ook nog eens zes nieuwe winkels aan het experiment toe. In welke steden die staan is op dit moment nog niet bekend. De grootgrutter adviseert gebruikers in de app een boodschappenlijstje te maken. Dat wordt dan automatisch gesorteerd aan de hand van de indeling van de winkel. Je kunt dan ook snel beginnen met scannen en betalen.

Meer Appie-innovatie

De grootste supermarktketen van het land is meteen de de meest innovatieve. Vorig jaar omarmde AH Siri en nu wordt gewerkt aan een looproute-app die klanten snel en efficiënt door de winkels moet loodsen. In de AH To Go-winkels wordt met NFC-techniek gewerkt om producten direct bij het schap af te rekenen. Dat gaat nu nog met een pasje, maar kan ik de toekomst ook met een mobiele telefoon.

AH Newsroom

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Super! 😎

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ergens ook wel weird. Dat je zelf nog moet lopen en dat volgens je door je smartphone aangegeven route die weer jouw boodschappenlijstje volgt.

  Doe het dan meteen goed en laat je boodschappen thuisbezorgen of automatisch klaarzetten als je de winkel binnenstapt en je code laat scannen.

  Toch wel wat gekunsteld allemaal in mijn ogen.

 • Profielfoto
  TheDoctor40

  Wat ik wel zo apart vind is dat deze proef ook betalen met credit card ondersteund, terwijl dit in de gewone winkels bij de kassa’s niet mogelijk is. Waarom kan het in de app dan wel?

  Ik werk zelf bij de AH achter de kassa en vind het ontzettend vervelend als ik iemand weer moet vertellen dat wij helaas geen Mastercard of Visa accepteren…

 • Profielfoto
  xaddict

  Tof

 • Profielfoto
  Yosemite

  Op zich een handige functie, zeker nu je bij de vernieuwde zelfscan terminals ook zonder scanner terecht kan en terplekke al je boodschappen kunt scannen, dat komt de doorstroming niet te goede. Vind het scannen met de app alleen niet zo fijn werken als met een handscanner. Je moet steeds je toestel ontgrendelen en het scannen met de camera gaat veel langzamer.

  Blijf het ook jammer vinden dat die vernieuwde Appie app zo lelijk is. Het is net een Android app en lijkt totaal niet op een native iOS app.

 • Profielfoto
  tuuur

  Ben benieuwd hoeveel mensen nog 10000 stappen per dag zullen halen. Hoe minder je beweegt hoe sneller je lichaam afbreekt 😉

 • Profielfoto
  Wimusia

  TheDoctor40 op 20 juni 2018 17:24
  Wat ik wel zo apart vind is dat deze proef ook betalen met credit card ondersteund, terwijl dit in de gewone winkels bij de kassa’s niet mogelijk is. Waarom kan het in de app dan wel?

  Ik werk zelf bij de AH achter de kassa en vind het ontzettend vervelend als ik iemand weer moet vertellen dat wij helaas geen Mastercard of Visa accepteren…

  Nee: “Dat deze proef ook betalen met credit card ondersteunT!”