Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 30 juni 2018

Snelle bediening: pas de tikgebaren van je AirPods aan

Een van de kritiekpunten op de AirPods is het gebrek aan bedienings­mogelijkheden. Je kunt het volume niet aanpassen en door dubbel op de draadloze oortjes te tikken, roep je Siri op. Natuurlijk kun je Siri vragen om naar het vorige of volgende nummer te gaan en het volume in te stellen, maar echt praktisch is het niet.

Acties dubbeltik AirPods instellen

Gelukkig biedt Apple sinds iOS 11 de optie om een andere actie dan het oproepen van Siri aan de AirPods te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat dubbel tikken op links naar het vorige nummer gaat en tikken op rechts naar het volgende nummer. Iedere kant kan apart ingesteld worden. Zo pak je het met een iPhone aan:

  • Zorg dat je AirPods met de iPhone verbonden zijn
  • Open Instellingen en ga naar Bluetooth
  • Tik op het i-symbool naast je AirPods
  • Pas onder Dubbel tikken op AirPod de opties aan
Klik/tap voor groter.

Bediening met de AirPods werkt niet alleen in de muziek-app van Apple zelf, maar ook in externe apps zoals Spotify. Ook in podcast-apps zoals Overcast of Castro werkt het tikken op de draadloze earpods van Apple. In plaats van het vorige of volgende nummer, spoel je terug of vooruit in de aflevering. Handig om commercials over te slaan.

Ook mogelijk op macOS

Gebruik je AirPods ook met een Mac? Dan kun je ook andere acties aan een dubbele tik koppelen. In macOS doe je dat als volgt:

  • Zorg dat je AirPods met je Mac verbonden zijn
  • Ga naar Systeemvoorkeuren
  • Open de instellingen voor Bluetooth
  • Tik op Opties achter je AirPods en pas de acties van een dubbele tik aan.
Klik/tap voor groter.

Opmerkelijk is dat het aanpassen van het volume niet mogelijk is. Je kunt alleen kiezen uit afspelen en pauzeren, vorig nummer en volgend nummer en Siri oproepen.

 

Reageer op artikel:
Snelle bediening: pas de tikgebaren van je AirPods aan
Sluiten