‘AirPods krijgen in 2019 noise cancelling en meer’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

De AirPods zijn toe aan vernieuwing en naar verluidt komt Apple nog dit jaar (2018) met een nieuwe versie van de draadloze oordopjes. In 2019 wordt het naar verluidt echter pas écht interessant, want dan komen er nieuwe draadloze oordopjes met gezondheidsfuncties, noise cancelling en meer.

Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman wordt 2019 voor Apple het jaar van de audio-accessoires. Naast de AirPods met gezondheidsfuncties zou er namelijk ook een premium hoofdtelefoon van Apple komen. Die moet concurreren met hoofdtelefoons van Bose en Beats.

‘Duurdere AirPods Pro’

Verder zijn de AirPods vanaf 2019 naar verluidt ook spatwaterdicht. Dat gerucht kwam al eerder al naar buiten, maar de Bloomberg-reporter zegt nu additionele bronnen te hebben. Gurman claimt wel dat de draadloze earpods met biometrische sensoren -voor het meten van je hartslag via je oren- en noise cancelling duurder worden. Momenteel worden de draadloze oordopjes door Apple voor 179 euro verkocht.

Siri
Klik/tap voor groter

Wie niet op 2019 wil wachten, kan dit jaar ook naar verbeterde AirPods uitkijken. Naar verluidt hebben die een betere accu en de mogelijkheid om Siri op te roepen met het bekende codewoord “Hey Siri”. De draadloze Apple-oordorpjes van dit jaar zouden bovendien voorzien zijn van een nieuwe chip. In de huidige AirPods zit de W1-chip met Bluetooth 4. Dat wordt waarschijnlijk Bluetooth 5 met een W2-chip.

Ook high-end hoofdtelefoon op komst

Naast de draadloze oortjes komt Apple volgens Gurman in 2019 ook met een high-end hoofdtelefoon. Het wordt naar verluidt een wireless-pairing exemplaar met noise cancelling. Eerder claimde Gurman nog dat deze hoofdtelefoon eind 2018 uit zou komen. Apple zou echter aan een nieuw, eigen algoritme sleutelen dat moet zorgen voor een betere filtering van omgevingsgeluid.

Op sommige sites wordt deze nog uit te komen koptelefoon al liefkozend ‘StudioPod’ genoemd. Een samentrekking van Apple’s eigen AirPod/HomePod/iPod/EarPod en de Beats wireless Studio lijn. Maar ook suggesties als SoundPod en AudioPod worden genoemd.

(Zie ook → AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij)

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  sanderman

  €179,-

 • Profielfoto
  cids

  Precies ,179 euro dus…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dank, aangepast!

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Als de AirPods al toe zijn aan vernieuwing, weet ik nog wel een paar producten die eerder aan de beurt zijn.

 • Profielfoto
  xaddict

  @Raymon: “over the ear” gok ik. Ipv over the air 🙂 hoewel dat ook cool zou zijn.

 • Profielfoto
  Ce

  Zou ze graag gebruiken maar zelfs bij de minste beweging vallen ze al uit mijn oren.

 • Profielfoto
  Night

  @xaddict: nee, wireless. Koptelefoons zijn nooit in-ear (dus altijd ‘over je oor’);-)

 • Profielfoto
  JoelCoster

  Night op 25 juni 2018 19:43
  @xaddict: nee, wireless. Koptelefoons zijn nooit in-ear (dus altijd ‘over je oor’);-)

  Koptelefoons worden doorgaans onderverdeeld in on-ear en over-ear, in bet geval van Beats is de solo line on-ear, deze rusten dus op de oren en niet over je oor. Volgens mij is het artikel inmiddels aangepast en werd inderdaad wireless bedoelt, maar niet iedere koptelefoon is dus ‘over je oor’.

 • Profielfoto
  AT024

  Lekker uitstellen. Echt typisch Apple. Ze weten dat mensen op AirPods met Noise cancelling wachten en dan stellen ze het met 1 jaar uit

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Hoe doe je noise cancellation met zo weinig accu? Noise cancellation is trouwens meest handig in het vliegtuig / de trein. Net daar kun je ze helemaal niet aansluiten op iets anders dan je eigen apparaat. Geen films in het vliegtuig dus. Daarom heb ik noise cancellation oortjes van bose mét een draadje naast mijn AirPods

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dat had mijn Sennheisser 5 jaar geleden al…..😂