AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij

Door: Rajno van Wilgenburg - 10 reacties
AirPods 2

De laatste tijd doen de AirPods weer behoorlijk wat stof opwaaien. Naar verluidt krijgen Apple’s draadloze oordopjes snel een opvolger. Tijd om een alle geruchten en speculaties over de AirPods 2 op een rij te zetten.

Het moet gezegd worden. Toen Apple’s draadloze oordopjes in 2016 uitgebracht werden, waren de eerste reacties wisselend. De een zag het als de uitvinding van de eeuw, terwijl de ander dacht aan opzetstukjes van een elektrische tandenborstel. De draadloze EarPods waren voor een eerste generatie Apple-product heel goed, maar de techniek staat nog veel verbeteringen toe. De blauwdruk is er, maar waar gaat Apple ons mee verrassen?

AirPods 2 release datum

Een logisch moment om de nieuwe AirPods te onthullen, is tijdens het Apple Special Event van 12 september, tegelijk met de nieuwe iPhone. AirPods zijn immers het ultieme iPhone-accessoire. Een aantal analisten roept dat het 2019 wordt, maar dat geloven we niet zo. Apple zal de release samen met die van de iPhone willen plannen.

Nieuwe toevoegingen: Siri

We beginnen met Siri. Door simpelweg te tappen op de oordopjes activeer je momenteel de digitale assistent. Die functie werkt prima, maar eigenlijk wil je de tapbewegingen voor iets anders kunnen gebruiken. Denk aan het vooruit spoelen of door nummer skippen. Dat is sinds iOS 11 al mogelijk. Ondersteuning voor “Hey Siri” zou in de tweede generatie AirPods uitkomst bieden en wordt door diverse bronnen binnen Apple’s productieketen verwacht.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

Betere verbinding met Bluetooth 5 en W2-chip

Hoewel de AirPods gewoon met Bluetooth werken, heeft Apple er zijn eigen sausje overheen gegoten. De W1-chip in de kleine oortjes zorgt voor een moeiteloze koppeling met iOS-apparaten. Dit jaar zou Apple een verbeterde W2-chip integreren. Die krijgt naar verwachting ondersteuning voor Bluetooth 5 en zorgt voor betere prestaties en connectiviteit. Dat is niet alleen nuttig voor Siri, maar ook voor twee-weg-audio. Als de microfoon van je AirPods momenteel ingeschakeld is, wordt de kwaliteit van de audio een stuk minder. Bluetooth 5 kan dat oplossen.

Paar uur extra accuduur

In de kleine draadloze oortjes is natuurlijk weinig ruimte voor een accu. Daarom gaan de AirPods momenteel ongeveer vijf uur op één acculading mee. Gelukkig levert Apple een case mee die de AirPods oplaadt en zit je niet snel zonder accu. Toch zou een beetje meer accuduur welkom zijn. Op dat gebied is de eerder genoemde W2-chip ook goed nieuws, want die zou tot 50 procent zuiniger zijn dan de huidige W1-chip. Reken dus niet op een verdubbeling van de accuduur, maar een paar uur extra moet mogelijk zijn.

Draadloos laden

Een zekerheidje: je kunt de AirPods 2 straks draadloos laden. Apple heeft dit min of meer als zelf bevestigd door AirPower aan te kondigen. Deze draadloze laadmat kan niet alleen je iPhone en Apple Watch, maar ook je AirPods laden. De lader zou begin 2018 op de markt moeten komen, maar naar verluidt wacht Apple nog even op de nieuwe generatie AirPods.

AirPods AirPower
Klik/tap voor groter.

En dit krijgen de AirPods 2 waarschijnlijk niet

Kun je niet wachten tot Apple’s draadloze oortjes alle achtergrondgeluid weg gaan filteren met een noise canceling-functie? Dan hebben we slecht nieuws. Volgens diverse Bloomberg- en Barclays-analisten zit dat naar verluidt pas in de AirPods 3. Bloomberg voorspelt ook dat de derde generatie AirPods waterproof worden, dat wil zeggen dat ze volledig ondergedompeld kunnen worden. Laat je dat niet afschrikken, want zware regenval moeten de draadloze oordopjes nu in feite al overleven.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

En de huidige AirPods dan?

Kun je echt niet wachten met het kopen van Apple’s draadloze oortjes? Dan heb je aan de eerste generatie zeker geen slechte koop. Meer lees je in onze uitgebreide review.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  Ik ben nog Super tevreden met de oude huidige versie. Wonderspul!

  Wens:

  -Volume kunnen bedienen (door een veeg)

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Je ziet ze nu al overal. Ik heb je sinds feb 2017 en geen geknoei meer met kabels. Alleen altijd in het doosje stoppen anders doe je hun kwijt.  Laatst was het geluid heel zacht. Dit heb ik dat opgelost door met een oude tandenborstel de roostertjes schoon te maken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Enige verbetering die ik zou kunnen wensen op dit moment is (regen) waterdichtheid. Verder zeer tevreden en hoop ik dat Apple ze vanaf sept. kan gaan aanbieden voor 120,- of zo om ze uiteindelijk na 3 of 4 jaar op 99,- te kunnen wegzetten.

   

  Op die manier worden ze iets meer toegankelijk voor andere mensen, nu lopen er toch alleen maar exclusieve en stoere jongens mee rond. Als je een beetje doorsne pindakaas jongen bent  die nog moeite heeft met de kortstjes om de botherhammen  dan betaal je natuurlijk niet zo snel 180,- voor deze dingen.

 • Profielfoto
  Melle

  Top dingen inderdaad – gebruik ze dagelijks, vooral voor bellen, maar ook voor muziek op de fiets. Enige waar ik blijf mee sukkelen – hoe je ze ik het doosje moet stoppen – het blijft gokken welke links of rechts moet. 😀

 • Profielfoto
  steveb

  Het wordt een enorm event in september als we alles geloven waar omt al over schreef.

  iPhone xplus, iPhone x 2, iPhone se
  iPad pro met face id
  Applewatch
  MacBook air en pro

  Nu EarPods
  En Apple beweert dat ze de Mac mini niet vergeten zijn en werken aan een modulaire Mac pro.

  En dat terwijl er vorig jaar al een Apple draadloos oplaad toestel werd voor gesteld dat nog in geen enkele winkel te vinden is.

 • Profielfoto
  Makkiej

  Melle op 20 juni 2018 07:00
  Top dingen inderdaad – gebruik ze dagelijks, vooral voor bellen, maar ook voor muziek op de fiets. Enige waar ik blijf mee sukkelen – hoe je ze ik het doosje moet stoppen – het blijft gokken welke links of rechts moet. 😀

  Opzich vrij makkelijk, die uit je rechter oor komt plaats je rechts in de houder :P. Ik vind ze top, zou als ik ze leuk kan verkopen ook zeker voor de nieuwe versie gaan als het een goede verbetering is. Gebruik ze dagelijks vanaf het eerste moment!

 • Profielfoto
  Paul26

  Zolang er geen siliconen in-ear versie is blijf ik bij BeatsX.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Paul26 op 20 juni 2018 11:59
  Zolang er geen siliconen in-ear versie is blijf ik bij BeatsX.

  Ik ben juist heel blij met non-silicon buds.

  Al die siliconen oplossingen zijn ruk!

 • Profielfoto
  McPherson

  Paul26 op 20 juni 2018 11:59
  Zolang er geen siliconen in-ear versie is blijf ik bij BeatsX.

  Same here

 • Profielfoto
  barthold

  Als ik even mag, dan toch deze opmerking. Taalkundig wordt er soms iets verkeerds gezegd. Er staat in het artikel: een verbeterde W2-chip. Dat betekent dat er dus al een versie van de W2-chip was en dat er nu een verbeterde versie zal komen. Maar het gaat eigenlijk over: de W2-chip, een verbeterde W1-chip.