AirPods 2 krijgen onverwacht handige functie

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De AirPods 2 komen eraan. We weten al dat de volgende generatie draadloze oordopjes van Apple waarschijnlijk een iets betere accuduur hebben en ‘Hey Siri’ gaan ondersteunen. Er komt echter ook een handige functie voor iPhone-bezitters die regelmatig een lege accu hebben.

De volgende generatie AirPods ondersteunt ook draadloos laden. Dit werkt net als de iPhone op basis van de Qi-standaard en dat zorgt er volgens Nikkei voor dat je het doosje van de oordopjes ook kunt gebruik om je iPhone op te laden.

20 procent extra accu

Op deze manier heb je dus altijd een mini-powerbank bij die je in geval van nood kunt gebruiken. Verwacht geen enorme laadcapaciteit, maar toch genoeg om dat ene telefoontje te kunnen plegen of berichtje te beantwoorden. De accu in de AirPods-case heeft een capaciteit van 398 mAh, terwijl de iPhone 7 een accu heeft van 1.821mAh. Een reserve van maximaal 20 procent dus.

AirPods 2 iPhone
Klik/tap voor groter.

De bron van dit gerucht, Nikkei, heeft een wisselend betrouwbare reputatie. Hoewel het in noodgevallen opladen van je iPhone via het AirPods-doosje als een logische functie klinkt, is nog niet zeker dat het er ook echt komt. Lang zullen we echter niet op bevestiging hoeven te wachten.

AirPods 2 in september

Apple brengt de volgende generatie AirPods waarschijnlijk in september op de markt. Ze zitten in een nieuwe case, die je op een draadloze Qi-lader kunt leggen om op te laden. Aanvankelijk was het de bedoeling om ook een nieuwe case voor de eerste generatie AirPods uit te brengen, maar of die er komt is onzeker. Apple’s plannen met draadloos laden zijn namelijk behoorlijk vertraagd. Dat komt voornamelijk omdat de AirPower-lader die een iPhone, Apple Watch en AirPods 2 tegelijk op kan laden met flinke vertraging op de markt komt. De 3-in-1-lader werd in september 2017 aangekondigd, maar komt pas in september 2018 op de markt. De oorzaak? Problemen met oververhitting.

AirPower
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  sanderman

  Wat een misleidende titel. Dat niet alleen: dat een Airpods-case oplaadbaar gaat zijn, betekent niet dat daarmee ook de automatisch de andere kant op geladen kan worden: ik kan met een iPhone (die draadloos oplaadbaar is via het Qi-protocol) toch ook niet een willekeurig ander Qi-compatible apparaat opladen?!

  Sorry voor de woordkeus, maar: I call bullshit. Wat een non-nieuws…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het klonk mij wel als een typische Apple-slimmigheid. Nikkei heeft het verder even vaak bij het rechte als het foute eind. We zullen het in september zien.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @sanderman, jij zegt dat Raymon beweert dat de case van de AirPods als Qi-powerbank zal kunnen dienen omdat deze volgens de Qi-standaard kan opladen.
  Dit is echter niet wat het artikel zegt, het artikel verwijst naar het gerucht dat door het al dan niet betrouwbaar Nikkei wordt uitgestuurd.
  Nikkei komt niet uit op deze vaststelling door de theorie die je omschreef uit de duim te zuigen, maar door geïnformeerde personen.
  You call bullshit, I call dislect.

 • Profielfoto
  hagar2008

  Inderdaad volledig misleidend: dit is niet bevestigd nieuws, de titel zou tussen quotes moeten staan of vermelden dat dit een gerucht is.

  Bovendien lijkt me dit zeer vergezocht: een mini batterij voor je oortjes die de grote iPhone batterij oplaadt. Inefficient en zinloos.