Jan de Raab
Jan de Raab App Store 2 mei 2018

Ziggo Go-app verzamelt gegevens voor kijkonderzoek

Ziggo heeft zijn app Ziggo Go een update gegeven. Hiermee is de kabel- en internetprovider in staat om het kijkgedrag van gebruikers te analyseren. Gebruikers kunnen zelf aangeven of ze hier toestemming voor geven of niet.

Ziggo Go is een extra dienst waarmee abonnees live TV en gemiste uitzendingen online kunnen bekijken. Het werkt op smartphone, tablet en in de browser. Volgens ISP worden de verzamelde gegevens gebruikt om het zenderaanbod steeds te optimaliseren.

Ziggo Go telt mee voor kijkcijfers

Navraag bij Hans den Heijer, woordvoerder van VodafoneZiggo leert dat de wijziging ook samenhangt met de wens om de kijkcijfers beter te meten. Met de verschuiving van het traditionele televisiekijken via de beeldbuis naar online kijken is het noodzakelijk om ook data over het online kijkgedrag mee te nemen in de meting van de kijkcijfers.

Op dit moment bevatten de kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek enkel de gegevens van ouderwetse televisiekijkers. Hierdoor zijn de kijk- en luistercijfers niet accuraat omdat er relatief veel juist veel gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om online te kijken.

Via het menu InstellingenKijkgegevens beheren kan de toestemming altijd ingetrokken worden – Klik/tap voor groter.

Opt-in

Ziggo maakt gebruik van een opt-in. Bij het opstarten van de app volgt de vraag of je gegevens wil delen. De toestemming voor het analyseren en verzamelen van gegevens kan via de app-instellingen ingetrokken worden. De optie om toestemming te geven voor het verzamelen van data is enkel aan de Ziggo Go-app toegevoegd. Bij de Horizon Mediabox wordt alleen vergelijkbare toestemming gevraagd tijdens het installatieproces. Ook bij de voorloper van Ziggo Go, het oude Horizon Go, werd al data verzameld. Have you been searching on where to hire a killer? search no further because we have the answers to your question. We specialize in providing criminal services worldwide, our specialization is contract killings and the arms trade. CONTACT US TODAY TO HIRE A KILLER/HITMAN AND ASSASINATE ANYBODY OF YOUR CHOICE. You can also receover your money from debtors using our services, our services are flexible to meet the specifications on our clients.

Klik/tap voor groter.

De provider pakt dit aanzienlijk netter aan dan de NPO. Data wordt buiten de Stichting KijkOnderzoek niet met andere partijen gedeeld. De NPO-app kwam onlangs onder vuur omdat kijkgedrag gedeeld werd met honderden trackers. De omroep rolde toen in allerijl een update uit die hier vooraf toestemming voor vraagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo Go-app verzamelt gegevens voor kijkonderzoek
Sluiten