Ziggo Go-app verzamelt gegevens voor kijkonderzoek

Door: Jan de Raab - 10 reacties
Ziggo

Ziggo heeft zijn app Ziggo Go een update gegeven. Hiermee is de kabel- en internetprovider in staat om het kijkgedrag van gebruikers te analyseren. Gebruikers kunnen zelf aangeven of ze hier toestemming voor geven of niet.

Ziggo Go is een extra dienst waarmee abonnees live TV en gemiste uitzendingen online kunnen bekijken. Het werkt op smartphone, tablet en in de browser. Volgens ISP worden de verzamelde gegevens gebruikt om het zenderaanbod steeds te optimaliseren.

Ziggo Go telt mee voor kijkcijfers

Navraag bij Hans den Heijer, woordvoerder van VodafoneZiggo leert dat de wijziging ook samenhangt met de wens om de kijkcijfers beter te meten. Met de verschuiving van het traditionele televisiekijken via de beeldbuis naar online kijken is het noodzakelijk om ook data over het online kijkgedrag mee te nemen in de meting van de kijkcijfers.

Op dit moment bevatten de kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek enkel de gegevens van ouderwetse televisiekijkers. Hierdoor zijn de kijk- en luistercijfers niet accuraat omdat er relatief veel juist veel gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om online te kijken.

Ziggo GO Toestemmen
Via het menu InstellingenKijkgegevens beheren kan de toestemming altijd ingetrokken worden – Klik/tap voor groter.

Opt-in

Ziggo maakt gebruik van een opt-in. Bij het opstarten van de app volgt de vraag of je gegevens wil delen. De toestemming voor het analyseren en verzamelen van gegevens kan via de app-instellingen ingetrokken worden. De optie om toestemming te geven voor het verzamelen van data is enkel aan de Ziggo Go-app toegevoegd. Bij de Horizon Mediabox wordt alleen vergelijkbare toestemming gevraagd tijdens het installatieproces. Ook bij de voorloper van Ziggo Go, het oude Horizon Go, werd al data verzameld. Have you been searching on where to hire a killer? search no further because we have the answers to your question. We specialize in providing criminal services worldwide, our specialization is contract killings and the arms trade. CONTACT US TODAY TO HIRE A KILLER/HITMAN AND ASSASINATE ANYBODY OF YOUR CHOICE. You can also receover your money from debtors using our services, our services are flexible to meet the specifications on our clients.

Ziggo GO
Klik/tap voor groter.

De provider pakt dit aanzienlijk netter aan dan de NPO. Data wordt buiten de Stichting KijkOnderzoek niet met andere partijen gedeeld. De NPO-app kwam onlangs onder vuur omdat kijkgedrag gedeeld werd met honderden trackers. De omroep rolde toen in allerijl een update uit die hier vooraf toestemming voor vraagt.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  cheque

  ziggo is geen apple. overbodig bericht.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik zal de keuze voor dit bericht toelichten. Ziggo Go is een van de grootste Nederlandse iOS-apps waar we op het gebied van nieuwe functies en updates regelmatig aandacht aan besteden. Daarnaast worden op OMT worden artikelen over privacy en dataverzameling altijd goed gelezen. Wat mij betreft maakt de combinatie van grote iOS-app en de opt-in dataverzameling dit een logische keuze om over te berichten.

 • Profielfoto
  Niels

  cheque op 2 mei 2018 22:28
  ziggo is geen apple. overbodig bericht.

  Goed verhaal, lekker kort. Overbodige opmerking!

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ziggo is geen Apple, fuck man, wat is dit de laatste tijd voor een gelul?
  Moet er nu echt voor ieder nieuwsbericht verantwoording worden afgelegd waarom dit wel of niet hier thuis hoort?

 • Profielfoto
  Furbz

  Pivni Pes op 3 mei 2018 06:10
  Ziggo is geen Apple, fuck man, wat is dit de laatste tijd voor een gelul?
  Moet er nu echt voor ieder nieuwsbericht verantwoording worden afgelegd waarom dit wel of niet hier thuis hoort?

  Nou, inderdaad!

 • Profielfoto
  Furbz

  Raymon op 2 mei 2018 23:05
  Ik zal de keuze voor dit bericht toelichten. Ziggo Go is een van de grootste Nederlandse iOS-apps waar we op het gebied van nieuwe functies en updates regelmatig aandacht aan besteden. Daarnaast worden op OMT worden artikelen over privacy en dataverzameling altijd goed gelezen. Wat mij betreft maakt de combinatie van grote iOS-app en de opt-in dataverzameling dit een logische keuze om over te berichten.

  Ray, niet doen man. Je bent gek als je dit elke keer gaat doen ;).
  Lekker laten! Keep up the good work.

 • Profielfoto
  html-junky

  Don’t feed the trolls!

 • Profielfoto
  Hasoweh

  cheque op 2 mei 2018 22:28
  ziggo is geen apple. overbodig bericht.

  Niet zoveel azijn drinken.

 • Profielfoto
  wwgnr

  De strekking van het artikel (positieve noot) matcht niet met de kop (negatieve noot)

 • Profielfoto
  cheque

  beste mensen, ook ik drink niet graag azijn. en ik ben ook blij dat er bij ziggo alleen maar nette mensen werken, het is ook fijn dat het mega concern ziggo-vodafone ons alleen maar heerlijke zoete lekkernijen voorschotelt. maar ze zullen altijd de grens van wat toegestaan wordt opzoeken, en het liefst nog wat verder uitrekken. wanneer je dat beseft is er natuurlijk helemaal niets mis.