Jan de Raab
Jan de Raab App Store 18 mei 2018

YouTube-app ondersteunt HDR-video op iPhone X

YouTube biedt vanaf vandaag ondersteuning voor het afspelen van HDR-video op de iPhone X. Dat hebben gebruikers van discussieplatform Reddit ontdekt. Wij hebben het geverifieerd en het werkt inderdaad prima. Ondersteuning voor HDR is de afgelopen dagen toegevoegd zonder hier al te veel ruchtbaarheid aan te geven.

Op de videosite worden HDR-video’s nog niet erg duidelijk aangeduid. Je kunt alleen bij het kiezen van de resolutie zien of een HDR-variant beschikbaar is. Dit menu kun je oproepen door tijdens het afspelen van een video op de drie bolletjes rechtsboven te klikken.

High Dynamic Range

HDR staat voor “High Dynamic Range”. Dat zorgt voor levendige kleuren, dieper zwart en meer detail in scènes met veel licht. Vooral bij video met veel kleuren zie je het verschil goed, denk aan scenes met natuur en veel kleurrijk licht. Het vinden van HDR-video op YouTube is nog wat lastig, maar om een goede indruk te krijgen kun je het kanaal “The HDR Channel” gebruiken.

Klik/tap voor groter.

Alleen iPhone X en iPad Pro

De iPhone X is momenteel het enige iPhone-model dat volledige HDR-weergave ondersteunt. De iPhone 8 en 8 Plus kunnen technisch gezien HDR-video afspelen omdat ze dezelfde chip gebruiken als de iPhone X. De LCD-schermen van deze toestellen zijn echter niet in staat om het brede kleurenspectrum te tonen. Het Super Retina display van de iPhone X kan dit type video wel afspelen met volledige kwaliteit.

De 10,5- en 12,9-inch iPad Pro hebben ook ondersteuning voor HDR-weergave van video. Op de Mac is het bekijken van HDR-beelden in de browser nog niet mogelijk. Netflix heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor HDR-video.

Reageer op artikel:
YouTube-app ondersteunt HDR-video op iPhone X
Sluiten