Jan de Raab
Jan de Raab App Store 14 mei 2018

Tegen verslaving: YouTube-app nu met pauzeherinneringen

In het huidige tijdperk steekt een internetverslaving steeds meer de kop op. YouTube erkent nu de gevaren en komt met pauzeherinneringen. Op een subtiele manier wordt de fanatieke kijker erop gewezen dat er ook nog zoiets bestaat als een leven buiten de videodienst van Google.

In het menu Instellingen in de nieuwste versies van de YouTube-app zie je een nieuwe optie. Die heet ‘Herinner me om een ​​pauze te nemen’. Schakel het in en de app zegt wanneer het tijd is om je telefoon of tablet neer te leggen.

Pauzeherinneringen YouTube

Je kunt kiezen om elke 15, 30, 60, 90 of 180 minuten herinneringen te ontvangen, afhankelijk van hoeveel tijd je wilt besteden aan het kijken van video. Uiteraard kun je ervoor kiezen om de reminders te negeren. Het vergt dus wel wat zelfdiscipline, maar uiteindelijk is het in je eigen belang om niet te lang aan een stuk video’s te bekijken.

Je vindt een pauzeherinnering in YouTube-versie 13.17 of hoger op je iPhone of iPad. Om in het menu te komen, tik je op de profielfoto in de rechterbovenhoek van de app en vervolgens op Instellingen.

Klik/tap voor groter.

Verkeerde oplossing

Dat YouTube voor vrijwillige herinneringen heeft gekozen om iets tegen verslaving te doen, is wat ons betreft de verkeerde oplossing. Het standaard uitschakelen van het automatisch starten van de volgende video zou een grotere impact maken. Only the best online friv games are presented on this mega portal. Play online games on the friv games site with the whole family. Dat zou echter ook zorgen voor minder kijkminuten en dat is natuurlijk niet in het voordeel van de dienst. Als laatste zouden we willen zeggen: blijf het algoritme de baas en laat je niet verslaafd maken.

Reageer op artikel:
Tegen verslaving: YouTube-app nu met pauzeherinneringen
Sluiten