Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 11 mei 2018

Your Phone: Microsoft-app dicht het gat tussen iOS en Windows

Microsoft werkt al een tijdje aan manieren om Windows 10 en iOS beter samen te laten werken. Veel Windows-gebruikers hebben immers een iPhone. Het bedrijf uit Redmond komt nu met de app “Your Phone” die allerlei acties die je normaal op je telefoon zou doen ook op je PC mogelijk maakt.

Zo kan de app notificaties op het scherm van een PC tonen en kunnen foto’s makkelijker van iOS naar Windows gestuurd worden worden. Een nieuwe Windows 10-functie, de timeline, komt ook als app naar iOS.

Berichten bekijken en beantwoorden vanaf PC

De nieuwe Microsoft-app heeft meer interessante functies. Het populaire iMessage mag dan niet beschikbaar zijn op Windows maar de Your Phone app zal het wel mogelijk maken om op berichten die als notificatie binnenkomen te antwoorden. Of dat bericht nu van iMessage of WhatsApp komt.

Microsoft kondigde de app deze week tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Build 2018 aan. De Your Phone-app zal in eerste instantie als bètaversie beschikbaar zijn voor Windows Insiders. De volgende Windows 10-update, die in het najaar komt, brengt de app naar alle Windows 10-gebruikers.

Het scherm met Notificaties – Klik/tap voor groter.

Windows 10 Timeline

Een andere nieuwe functie in de volgende update voor Windows 10 is de timeline. Dit is een beetje zoals een browsergeschiedenis, maar dan voor alle acties op je computer. Het toont een lijst van alles wat je hebt gedaan, van word-documenten en spreadsheets bewerken tot de websites die je hebt bezocht. De timeline komt ook als losse app naar iOS. Zo moet het makkelijker worden om verder te gaan, op welk apparaat je ook werkt.

Deze ontwikkelingen zijn volledig in lijn met de strategie van Microsoft om samen te werken met Apple, in plaats van te concurreren. Andere voorbeelden zijn Office 2019 voor Mac en de toevoeging van iTunes aan de Microsoft Store.

Windows 10 Timeline
Voorbeeld van de Windows 10 Timeline – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Your Phone: Microsoft-app dicht het gat tussen iOS en Windows
Sluiten