Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 22 mei 2018

WWDC 2018: verbergt Siri een verrassing?

WWDC 2018 komt eraan. Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars barst op 4 juni los en begint natuurlijk met een keynote waar we de toekomst van iOS, macOS en meer te zien krijgen. Siri lijkt ook grote veranderingen te ondergaan.

Als je de Engelse Siri vraagt om je over WWDC 2018 te vertellen, volgt een bijzonder antwoord. Siri zegt: “La la la, Siri is getting a brand new voice!” maar ook “I don’t want to brag, but I’m getting a lot smarter. It must be all that late night studying I’ve been doing”.

Siri WWDC 2018

Het is een feit dat Siri achterblijft bij concurrenten zoals Alexa of Google Assistant. Apple is zich waarschijnlijk bewust van de situatie en het is te hopen dat de assistent tijdens WWDC een stuk slimmer wordt.

Klik/tap voor groter.

De antwoorden van Siri zijn op zijn minst cryptisch. Verwijst een compleet nieuwe stem naar een diepgaande evolutie en niet alleen een cosmetische? Mogelijk hebben deze antwoorden ook een link met de HomePod, die nog lang niet alle Siri-talen ondersteunt. En laten we de goedkope variant van Apple’s slimme speaker die er volgens geruchten aankomt niet vergeten.

Weinig nieuws in iOS 12 en macOS 10.14 verwacht

Een grote verrassing zou welkom zijn op WWDC, want tot nu toe zijn de vooruitzichten weinig spannend. Apple zou zich met iOS 12 en macOS 10.14 vooral focussen op stabiliteit en snelheid. Een ander groot thema, universele apps voor iOS en macOS, zou niet voor 2019 gereerd zijn. Siri als grote verrassing? Het zou meer dan nodig zijn.

Reageer op artikel:
WWDC 2018: verbergt Siri een verrassing?
Sluiten