Jan de Raab
Jan de Raab App Store 8 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp Business voor iOS in de maak

Nadat begin dit jaar een Android-versie van WhatsApp Business werd gelanceerd, werkt de chatdienst nu aan een iOS-variant van de WhatsApp-versie voor zakelijk gebruik. Volgens de goed ingevoerde website WaBetaInfo, bevinden de ontwikkelingen zich nu nog in het beginstadium.

De eerste bètaversie van WhatsApp Business voor iOS nog niet zo compleet als de Android-app. Functies zoals het versturen van instant berichten of het aanmaken van labels zijn in de nu beschikbare bèta nog niet beschikbaar. De functie die klanten automatisch een herinnering stuurt als ze 14 dagen geen contact hebben gehad, werkt al wel.

Bètaversie WhatsApp Business iOS

Het gaat nadrukkelijk om een bèta die nog niet publiekelijk beschikbaar is. WhatsApp ontwikkelt die samen met een aantal grote partners en een gesloten groep testers. Wanneer de zakelijke versie van de populaire chat-app beschikbaar is, weten we op dit moment nog niet.

Gericht op kleine bedrijven

WhatsApp ziet duidelijk mogelijkheden om de app geschikt te maken voor kleine bedrijven. De Business-app maakt het eenvoudiger om het contact met de klant te onderhouden. Er is een profiel met bedrijfslogo, evenals een bedrijfsomschrijving en contactgegevens. In de uiteindelijke versie zal het voor bedrijven mogelijk zijn om naast een instant-reply, ook veelgestelde vragen via WhatsApp te beantwoorden en kunnen standaard begroetingen worden ingesteld.

Een oplossing voor grote bedrijven heeft WhatsApp nog niet. De Business-app kan nog steeds maar op één toestel gebruikt worden en is voor een afdeling met meerdere werknemers dus onpraktisch. De kleine ondernemer staat vooralsnog centraal en het is niet duidelijk of er een grootschaligere versie van WhatsApp komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp Business voor iOS in de maak
Sluiten