Night
Night Nieuws 23 mei 2018

iPhone-accu laten vervangen? Apple betaalt 60 euro terug

Apple betaalt € 60 aan alle iPhone 6- en 7-bezitters die in de periode van 1 januari tot en met 28 december 2017 de accu van hun toestel buiten de garantie hebben laten vervangen. Dat heeft de iPhone-maker vandaag aangekondigd.

Dit tegoed is een verlengstuk van een groot vervangingsprogramma, waarbij Apple de accu van iedere iPhone voor € 29 in plaats van € 89 vervangt. Deze actie werd opgezet nadat bekend werd dat iOS de snelheid van de iPhone-chip terugschroeft naarmate de accu slechter wordt.

Alleen voor vervangingen bij Apple Store

Het geld wordt teruggestort op de rekening waar de reparatie mee betaald is. Bij contante betaling heb je uiteraard een factuur nodig. Deze vergoeding is alleen geldig voor vervangingen die uitgevoerd zijn bij een Apple Store, Apple-reparatiecentrum of erkende serviceprovider. Een vervanging binnen de garantieperiode wordt niet vergoed.

Apple stuurt een e-mail met instructies

Apple stuurt tussen 23 mei 2018 en 27 juli 2018 een e-mail naar alle in aanmerking komende klanten. Daarin staat hoe de terugbetaling in zijn werk gaat. Klanten die geen e-mail ontvangen, maar wel recht menen te hebben op deze vergoeding, kunnen contact opnemen met Apple Support. Het tegoed is beschikbaar voor alle gebruikers van een iPhone 6, 6 Plus, SE, 6S, 6S Plus, 7 en 7 Plus die 89 in plaats van 29 euro hebben betaald voor de vervanging.

Klik/tap voor groter.

Vervangingsprogramma toont goodwill

Apple startte het vervangingsprogramma nadat bekend werd dat 10.2.1 de processor van een iPhone langzamer laat werken als de accu versleten is. Dit gebeurt om de accuduur op peil te houden en onverwacht uitvallen tegen te gaan, maar Apple was er niet erg transparant over. Consumenten voelden zich bedrogen en de iPhone-maker kreeg felle kritiek.

Apple toont met het vervangingsprogramma en de terugbetaling goodwill. Het is sinds iOS 11.3 ook mogelijk om te checken hoe je accu eraan toe is.

Reageer op artikel:
iPhone-accu laten vervangen? Apple betaalt 60 euro terug
Sluiten