Raymon Mens
Raymon Mens App Store 16 mei 2018

Tweetbot 3 voor Mac uit: nieuwe interface en meer

Slimme timing van Tapbots, de maker van de geliefde app Tweetbot. Enkele weken nadat de Twitter de stekker uit zijn officieel Mac-app heeft getrokken, is er een gloednieuwe versie van Tweetbot voor Mac. Tweetbot 3 voor Mac is nu beschikbaar in de Mac App Store.

De app heeft een nieuwe interface en een nieuw icoon, maar er zijn veel meer nieuwe functies. Zo zijn kolommen een stuk flexibeler, is er een nieuwe, krachtige filterfunctie en niet te vergeten: een donkere modus.

Nieuw logo en interface

Het meest opvallende is het nieuwe logo. Tweetbot beschikt niet langer over een vierkant logo, het is nu rond en de blik van de mascotte is een stuk intenser. De geliefde Twitter-app beschikt nu ook over een donkere modus. Daardoor is de app bij gebruik in de avond een stuk minder intens voor je ogen. De interface is ook een stuk flexibeler geworden. Je kunt nu de grootte van de zijbalk wijzigen en deze als volwaardig menu met alle lijsten en zoekopdrachten gebruiken. Handig voor de intensieve gebruiker van Twitter, maar de casual Twitteraar kan er ook voor kiezen om alleen knoppen te tonen.

Social media professionals zullen waarderen dat het maken en beheren van kolommen is vereenvoudigd. Wanneer de cursor zich onder aan het venster bevindt, verschijnt nu een blauwe knop. Je kunt deze naar rechts schuiven om een nieuwe kolom te laten verschijnen. Je kunt de grootte van de kolommen nu ook aanpassen. Ideaal om een breed scherm in te richten als algemene Twitter-monitor.

Tweetbot 3 voor Mac met lichte interface en uitgeklapte zijbalk – Klik/tap voor groter.
Tweetbot 3 voor Mac met donkere interface en ingeklapte zijbalk – Klik/tap voor groter.

Kleine vernieuwingen

Er zijn ook een boel kleine vernieuwingen. Zo is het niet langer nodig om GIF’jes aan te klikken om ze te laten bewegen. De afbeeldingen starten met animeren zodra je met de cursor over de afbeelding zweeft. Dat werkt ook met video’s, maar niet met YouTube. Een klik op een YouTube-video stuurt je naar de website van de dienst.

Tweetbot 3 voor Mac bevat dezelfde timeline filters als de iOS-versie. Je kunt zo alleen Tweets laten zien die voldoen aan specifieke criteria (afbeeldingen, media, RT, quotes, enz…) en trefwoorden om te definiëren. Je kunt ook aantekeningen toevoegen aan profielen om te onthouden wie iemand is. Tweetbot richt zich naast de gepassioneerde Twitteraar ook duidelijk meer op social media management.

Krachtige timeline filters – Klik/tap voor groter.

Tweetbot 3 is voor € 10,99 verkrijgbaar in de Mac App Store. Voor enthousiaste Twitter-gebruikers is dat geen geld. Bezitters van de vorige versie van de app, dienen ‘m opnieuw aan te schaffen. Er is geen mogelijkheid tot upgraden omdat de Mac App Store dit niet ondersteunt.

Reageer op artikel:
Tweetbot 3 voor Mac uit: nieuwe interface en meer
Sluiten