Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 29 mei 2018

tvOS 11.4 brengt AirPlay 2 naar de Apple TV

Naast iOS 11.4 heeft Apple dinsdagavond ook tvOS 11.4 voor Apple TV 4 en nieuwer uitgebracht. Deze update voor de Apple TV staat vooral in het teken van AirPlay 2. Apple’s settopbox is een van de eerste apparaten die je kunt gebruiken met de nieuwe standaard voor draadloze audio.

tvOS 11.4 installeren

De Apple TV checkt normaal iedere 24 uur op software-updates. Kun je echter niet wachten om tvOS 11.4 met AirPlay 2 te gaan gebruiken? Dan kun je de update ook handmatig installeren. Dat gaat via het menu InstellingenSysteemSoftware-updates. Vervolgens kies je voor Download en installeer.

Apple TV update tvOS 12.1.1
Klik/tap voor groter.

Apple TV krijgt locatie voor AirPlay 2

Na het installeren van tvOS 11.4 vraagt je Apple TV om een locatie te kiezen. Dat is belangrijk omdat AirPlay 2 multiroom audio ondersteunt en je audio naar meerdere kamers kunt sturen. De Apple TV zal vervolgens in het AirPlay-scherm van bijvoorbeeld je iPhone verschijnen met de locatie als naam. Bijvoorbeeld “Apple TV Slaapkamer”. Ieder apparaat heeft zo zijn eigen, unieke naam en locatie.

Klik/tap voor groter.

Om AirPlay 2 te gebruiken heb je ook iOS 11.4 nodig. Die update is tegelijkertijd met tvOS 11.4 beschikbaar gesteld en je kunt ‘m nu op je iPhone, iPad of iPod installeren. Meer weten over de werking van de nieuwe standaard voor draadloze audio? Check dan onze FAQ.

Reageer op artikel:
tvOS 11.4 brengt AirPlay 2 naar de Apple TV
Sluiten