tvOS 11.4 brengt AirPlay 2 naar de Apple TV

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Apple TV

Naast iOS 11.4 heeft Apple dinsdagavond ook tvOS 11.4 voor Apple TV 4 en nieuwer uitgebracht. Deze update voor de Apple TV staat vooral in het teken van AirPlay 2. Apple’s settopbox is een van de eerste apparaten die je kunt gebruiken met de nieuwe standaard voor draadloze audio.

tvOS 11.4 installeren

De Apple TV checkt normaal iedere 24 uur op software-updates. Kun je echter niet wachten om tvOS 11.4 met AirPlay 2 te gaan gebruiken? Dan kun je de update ook handmatig installeren. Dat gaat via het menu InstellingenSysteemSoftware-updates. Vervolgens kies je voor Download en installeer.

tvOS 11.4
Klik/tap voor groter.

Apple TV krijgt locatie voor AirPlay 2

Na het installeren van tvOS 11.4 vraagt je Apple TV om een locatie te kiezen. Dat is belangrijk omdat AirPlay 2 multiroom audio ondersteunt en je audio naar meerdere kamers kunt sturen. De Apple TV zal vervolgens in het AirPlay-scherm van bijvoorbeeld je iPhone verschijnen met de locatie als naam. Bijvoorbeeld “Apple TV Slaapkamer”. Ieder apparaat heeft zo zijn eigen, unieke naam en locatie.

tvOS 11.4 AirPlay 2
Klik/tap voor groter.

Om AirPlay 2 te gebruiken heb je ook iOS 11.4 nodig. Die update is tegelijkertijd met tvOS 11.4 beschikbaar gesteld en je kunt ‘m nu op je iPhone, iPad of iPod installeren. Meer weten over de werking van de nieuwe standaard voor draadloze audio? Check dan onze FAQ.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  eugy

  Woensdagavond?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Zorgt Airplay 2 ook voor een betere streaming van een iOS cq OSX device naar een ATV?

 • Profielfoto
  Jorik

  lordoftheflatbush op 29 mei 2018 22:24
  Zorgt Airplay 2 ook voor een betere streaming van een iOS cq OSX device naar een ATV?

  Ja, Airplay audio streaming zal beter kunnen zijn aangezien er meer vooruit gebufferd kan worden. Maar als je nu problemen met streamen hebt, heb je waarschijnlijk geen goede verbinding (veel andere wifi-netwerken in de lucht? gedeeltelijk op de dezelfde frequenties?)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  eugy op 29 mei 2018 19:41

  Woensdagavond?

  Scherp. Ik had dit stiekem al vooruit geschreven en had gerekend op een release op woensdag. Aangepast.