Tinyclouds: nieuwe weer-app in de stijl van Minecraft

Door: Jan de Raab - 4 reacties

Een app om weersinformatie te tonen moet anno 2018 met iets behoorlijk unieks komen om op te vallen. De nieuwe app “Tinyclouds” voldoet aan alles wat je mag verwachten van een weer-app én heeft een unieke stijl.

Fans van Minecraft zullen ze blokkerige graphics al snel herkennen. Dat zorgt voor een een van de leukste apps voor weersinformatie die momenteel beschikbaar is voor de iPhone.

Steeds veranderend beeld van het weer

Tinyclouds biedt een steeds veranderend beeld van het weer. Ongeacht het weertype, de app genereert steeds nieuwe animatie op basis van de huidige weersomstandigheden en het tijdstip. Daarbij worden zon, regen, wolken en onweer in typsische Minecraft-stijl uitgebeeld. Tinyclouds maakt gebruik van de Dark Sky-weerservice wat zorgt voor een nauwkeurige prognose. Een nadeel is dat de openingsanimatie met wolken vrij lang duurt. Weer waar je de tijd voor moet nemen dus.

Tinyclouds screenshots
Klik/tap voor groter.

Geen goedkope eye candy

Tinyclouds is behoorlijk veelzijdig en biedt je een degelijke weersvoorspelling voor de komende 7 dagen. De weersvoorspelling voor de huidige dag en de actuele weerssituatie worden elk uur ververst. Wat betreft de instellingen kan de app de temperatuur zowel in Celcius als in Fahrenheit weergeven. Een kleine beperking is wellicht het feit dat app met name gericht is de Engelstalige gebruiker. Tijden worden bijvoorbeeld in 12-uurs notatie getoond. Er is (nog) geen ondersteuning voor de Europese 24-uurs klok.

Al met al is Tinyclouds een leuke aanvulling op het bestaande aanbod. De prijs van € 3,49 kan wellicht een belemmering zijn om het uit te proberen. Fans van Minecraft zullen dat voor oogstrelend weer wel over hebben.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Sinds wanneer is pixel/voxel stijl al meteen minecraft?

  Roep je dan ook als je een pakje binnenkrijgt meteen uit “oooooh, in Minecraft vorm” zodat je bezorger zich daarna zorgen maakt of je wel in orde bent?

 • Profielfoto
  Rickje

  Mee eens. Want een onzin on dit meteen als Minecraft-stijl te bestempelen. Lekker ruimdenkend.

  Als ik het even goed heb zijn er ook apps (games) zoals TinyTower in exact dezelfde stijl en ook erg populair. Vermoedelijk van dezelfde ontwikkelaar en lekker leuk in de eigen stijl! Ga toch weg met je Minecraft.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Schijnt trouwens een knap saai plaatje op te leveren, dat totaal niet gerelateerd is aan waar je bent: altijd flatgebouwen. Gemiste kans.

 • Profielfoto
  websania

  Het doet mij eerder denken aan Sim City….hele oude Sim City.