Tele2 activeert bellen via Wi-Fi en 4G voor iPhone

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Goed nieuws voor klanten van Tele2. De provider heeft bellen van Wi-Fi en 4G op zijn netwerk ingeschakeld. Dat heeft een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om te bellen als het bereik slecht is.

De provider ondersteunt bellen via Wi-Fi en 4G op een aantal toestellen, waaronder de iPhone 6 en nieuwer. Ook bezitters van bepaalde Samsung-toestellen kunnen bellen via 4G en Wi-Fi, maar dat vereist in sommige gevallen nog een software-update.

Voordelen bellen via Wi-Fi en 4G

Bellen via Wi-Fi heeft als belangrijkste voordeel dat geen mobiele dekking nodig is om bereikbaar te zijn. Een iPhone kan de Wi-Fi-verbinding gebruiken om contact te maken met de provider. Telefoontjes gaan gewoon van je belminuten af en Tele2 spreekt over een verbinding met HD-kwaliteit. Dat kan echter alleen als beide kanten van een gesprek bellen via 4G of Wi-Fi.

Via 4G bellen heet ook wel Voice over LTE. Dat heeft net als bellen via Wi-Fi het voordeel dat de geluidskwaliteit beter is. Daarnaast hoeft de telefoon niet meer terug te schakelen naar 2G of 3G om een spraakverbinding tot stand te brengen. Je blijft zo ook tijdens het bellen verbonden met het 4G-netwerk en kunt bijvoorbeeld tijdens het gebruik van persoonlijke hotspot gewoon op volle snelheid internetten tijdens het bellen.

Bellen via Wi-Fi en 4G inschakelen op iPhone

Tele2-klanten moeten bellen via Wi-Fi en 4G zelf inschakelen. Je hebt dan wel een iPhone 6 of nieuwer nodig. Dat gaat op iOS als volgt:

 • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Telefoon’ > ‘Bellen via wifi’ en schakel ‘Bellen via wifi’ in.
 • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Mobiel netwerk’ > ‘Opties mobiele data’ > ‘Schakel 4G in’ en tik op ‘Gesprekken en data’.
Bellen 4G en WiFi iPhone
Klik/tap voor groter.

Ook KPN en Vodafone bieden bellen via Wi-Fi en/of 4G aan. T-Mobile voert nog tests uit en besluit eind 2018 of deze opties definitief aangeboden worden.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  bummenawt

  Vreemd ik kan dit al een paar maanden op mijn iPhone SE icm Tele2. Was het al langer beschikbaar maar wordt het nu pas groots gecommuniceerd?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Zou kunnen dat je zonder dat je het wist in een testgroep zat. Soms worden functies naar een klein aantal klanten uitgerold. Tele2 heeft de beschikbaarheid nu pas gecommuniceerd.

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  Ik kan t ook al langer. IDeaal in ons kantoor

 • Profielfoto
  Jbos

  werk zelf bij tele2, het wifi bellen kan als sinds de laatste iOS update. grappig feitje is wel dat het op alle iPhone modellen vanaf de 6 kan terwijl het  tot op heden maar op een heel klein aantal samsung kan. Weet eigenlijk niet waarom het nu pas grootst wordt gecommuniceerd, is echt verdomde handig.

 • Profielfoto
  bummenawt

  Ja ik ben er ook al een tijdje enorm blij mee. Mijn appartement is dusdanig goed geïsoleerd dat er nauwelijks bereik is binnen. Sinds deze feature kan ik weer gewoon bellen:-)