Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 mei 2018

Tele2 activeert bellen via Wi-Fi en 4G voor iPhone

Goed nieuws voor klanten van Tele2. De provider heeft bellen van Wi-Fi en 4G op zijn netwerk ingeschakeld. Dat heeft een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om te bellen als het bereik slecht is.

De provider ondersteunt bellen via Wi-Fi en 4G op een aantal toestellen, waaronder de iPhone 6 en nieuwer. Ook bezitters van bepaalde Samsung-toestellen kunnen bellen via 4G en Wi-Fi, maar dat vereist in sommige gevallen nog een software-update.

Voordelen bellen via Wi-Fi en 4G

Bellen via Wi-Fi heeft als belangrijkste voordeel dat geen mobiele dekking nodig is om bereikbaar te zijn. Een iPhone kan de Wi-Fi-verbinding gebruiken om contact te maken met de provider. Telefoontjes gaan gewoon van je belminuten af en Tele2 spreekt over een verbinding met HD-kwaliteit. Dat kan echter alleen als beide kanten van een gesprek bellen via 4G of Wi-Fi.

Via 4G bellen heet ook wel Voice over LTE. Dat heeft net als bellen via Wi-Fi het voordeel dat de geluidskwaliteit beter is. Daarnaast hoeft de telefoon niet meer terug te schakelen naar 2G of 3G om een spraakverbinding tot stand te brengen. Je blijft zo ook tijdens het bellen verbonden met het 4G-netwerk en kunt bijvoorbeeld tijdens het gebruik van persoonlijke hotspot gewoon op volle snelheid internetten tijdens het bellen.

Bellen via Wi-Fi en 4G inschakelen op iPhone

Tele2-klanten moeten bellen via Wi-Fi en 4G zelf inschakelen. Je hebt dan wel een iPhone 6 of nieuwer nodig. Dat gaat op iOS als volgt:

  • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Telefoon’ > ‘Bellen via wifi’ en schakel ‘Bellen via wifi’ in.
  • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Mobiel netwerk’ > ‘Opties mobiele data’ > ‘Schakel 4G in’ en tik op ‘Gesprekken en data’.
bellen WiFi en 4G iPhone
Klik/tap voor groter.

Ook KPN en Vodafone bieden bellen via Wi-Fi en/of 4G aan. T-Mobile voert nog tests uit en besluit eind 2018 of deze opties definitief aangeboden worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tele2 activeert bellen via Wi-Fi en 4G voor iPhone
Sluiten