Steam Link app komt tóch niet in de App Store

Door: Jan de Raab - 5 reacties
Steam app

Eerder deze maand kondigde Valve de release van zijn Steam Link-applicatie voor iPhone, iPad en Apple TV aan. Op het moment dat de app-gebruikers hun Steam-bibliotheek aan de Apple-apparaten zouden linken, zou dit moeten zorgen voor een totaal nieuwe ervaring. Nu blijkt dat Apple de Steam Link-app alsnog heeft afgewezen.

Ooorspronkelijk goedgekeurd

In een verklaring aan CNET zei Valve dat Apple de Steam Link-applicatie oorspronkelijk heeft goedgekeurd voor release op 7 mei. Valve kondigde vervolgens op 9 mei de publieke release van de app aan. Kort daarna wijzigde Apple echter zijn standpunt en herriep het zijn goedkeuring. Die gebeurtenis zorgt op zijn minst voor verwarring. Waarom zou Apple in principe de app eerst goedkeuren en plotseling, na de officiële release, die goedkeuring weer intrekken?

Foutieve beoordeling

Valve komt zelf met de verklaring dat Apple “zakelijke conflicten met app-richtlijnen” citeerde als reden voor het intrekken. Apple zei ook dat het oorspronkelijke app-beoordelingsteam de conflicten op dat moment niet besefte.

Het antwoord van Valve was dat de Steam Link-app gewoon fungeert als een “op LAN gebaseerde externe desktop” en wees naar veel andere soortgelijke applicaties. Apple heeft dit beroep echter afgewezen.

Verklaring van Valve

Hier is de volledige verklaring van Valve:

Op maandag 7 mei heeft Apple de Steam Link-app goedgekeurd voor publicatie. Op woensdag 9 mei bracht Valve nieuws uit over de app. De volgende ochtend haalde Apple de goedkeuring in en noemde zakelijke conflicten met app-richtlijnen die naar verluidt niet door het oorspronkelijke beoordelingsteam waren gerealiseerd. Valve ging in beroep en verklaarde dat de Steam Link-app gewoon fungeert als een LAN-gebaseerde externe desktop, vergelijkbaar met een groot aantal externe bureaubladtoepassingen die al beschikbaar zijn in de App Store.

 

Teleurstelling

Uiteindelijk resulteerde deze gang van zaken dat de Steam Link-app voor iOS werd geblokkeerd voor release. Het team heeft hier vele uren aan dit project en het goedkeuringsproces besteed, dus is men duidelijk teleurgesteld. Valve heeft nog wel de hoop dat Apple in de toekomst de app wel zal goedkeuren. Op dit moment is het onduidelijk wat de toekomst inhoudt voor de Steam Link-app van Valve op iPhone, iPad en Apple TV. De app werd oorspronkelijk aangeprezen als een manier voor gamers om “hun Steam-bibliotheek met games op hun iOS-apparaten te ervaren” terwijl ze verbonden zijn via Wi-Fi of Ethernet.

Update:

Valve heeft tegenover Reuters verklaard dat het de mogelijkheid tot het doen van aankopen in de app heeft uitgeschakeld. Hiermee zou de app wellicht wel in aanmerking kunnen komen voor de goedkeuring van Apple. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Valve says Apple has rejected its Steam Link app for iPhone, iPad, and Apple TV

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  QProphecy

  Triestig van Apple 🤬

 • Profielfoto
  Bart Dekker

  Wacht met smart op deze mogelijkheid.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik ook. Blij gemaakt met dooie mus. Hierdoor zou Apple TV veelzijdiger geworden zijn! Reden dat we hier voor Steam gaan en niet MacAppStore is wegens opslaan van voortgang op de spellen. Bij sommige games wordt voortgang niet opgeslagen in the cloud, maar op de Mac. Niet zo handig. (en vaker SALES binnen Steam) Beetje kinderachtig van Apple. Goede afspraken maken en gewoon toelaten, zou een verkoopboost kunnen geven van Apple TV.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Broekepoepers zijn het bij Apple.

 • Profielfoto
  Night

  Simpel verhaal. Apple wil gewoon $$$ zien voor elke game.

  [UPDATE]

  Het verhaal is niet helemaal compleet. Apples is op dit moment samen met Valve aan het werken aan een oplossing om de app alsnog in de App Store te krijgen.

  Zie ook:
  https://9to5mac.com/2018/05/26/phil-schiller-valve-steam-link/

  While the future of the app is still somewhat hazy, it’s clear now that Apple is willing to work with Valve to bring Steam Link to iOS and Apple TV.