Sonos onthult nieuwe hardware op 6 juni

Door: Raymon Mens - 8 reacties
sonos playbase

Sonos heeft zojuist een eigen evenement aangekondigd. Het zal op 6 juni plaatsvinden in San Francisco en staat in het teken van een nieuwe hardware. Er wordt waarschijnlijk een nieuwe soundbar voor bij televisies aangekondigd.

Het audiomerk heeft al een soundbar, namelijk de Playbar uit 2013. Het is nu tijd voor een nieuw model dat naar verwachting ook microfoons aan boord heeft en ondersteuning biedt voor Google Home en Amazon Alexa.

You’re better than this

Het motto voor het event in “You’re better than this” en op de uitnodiging prijkt een berg afstandsbedieningen. Dit staat symbool voor het aantal afstandsbediening dat bij de bezitter van een gemiddelde home cinema-set op tafel heeft liggen. Dat moet simpeler kunnen, is de gedachte van Sonos. De nieuwe soundbar gaat daar naar verwachting voor zorgen.

AirPlay 2
Klik/tap voor groter.

Sonos Playbar 2?

Het product dat we vrijwel zeker gaan zien is een tweede generatie Playbar. Dat blijkt niet alleen uit de uitnodiging, maar ook uit een aanvraag die Sonos heeft gedaan bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. In een inmiddels openbaar keuringsrapport staat te lezen dat het gaat om een home cinema-speaker met HDMI-aansluitingen en microfoon. Er is ook een afbeelding beschikbaar:

Hieruit blijkt dat de ‘Playbar 2’ net als bij de meest moderne Sonos-apparaten aanraakgevoelige knoppen krijgt. Het wordt ook het eerste Sonos-apparaat met een HDMI-aansluiting. Tot nu toe hadden de Playbar en Playbase alleen de beschikking over een optische Toslink-aansluiting. Door de HDMI-poort moet de soundbar met een stuk meer apparaten gaan werken.

Sonos Playbar 2
Klik/tap voor groter.

Alle details op 6 juni. Mogelijk horen we dan ook wat meer concreets over ondersteuning voor AirPLay 2. Sonos zei onlangs alleen dat Apple’s nieuwe standaard voor draadloze audio nog dit jaar naar een aantal speakers komt, maar noemde geen datum.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Bijna meer curieus naar SONOS events, dan Apple events. (Bijna ?) – ik vraag SONOS eigenlijk niet meer dan een play:1 met batterij. ( en dubbelen als Bluetooth speaker zou awesome zijn, maar daar gaan ze niet mee beginnen)

 • Profielfoto
  kasuja

  @Melle

  Volgens mij zijn er batterijen los te koop voor de play 1. Di kan je er onder klikken. Ik zag zoiets op YouTube voorbij schieten.

 • Profielfoto
  MacSjon

  kasuja op 4 mei 2018 09:35
  @Melle

  Volgens mij zijn er batterijen los te koop voor de play 1. Di kan je er onder klikken. Ik zag zoiets op YouTube voorbij schieten.

  Volgens mij heeft SONOS dit niet vandaar dat ikzelf gekozen heb voor HEOS 1 hs2 die wel een battery pack heeft (los verkrijgbaar). De HEOS heeft ook standaard bluetooth ingebouwd wat erg handig is als je hem mee op stap neemt. Naast deze handige features vind ik het geluid van de HEOS ook nog eens een stuk voller maar dat is een kwestie van smaak.

 • Profielfoto
  Melle

  @kasuaja – dat zou al een mooi begin zijn. Ik zal zelf ook snel even zoeken – maar als je een linkje zou vinden. Ik ben immers net begonnen aan info verzamelen op DIY aanpassing te doen aan play:1 om via externe batterij via USB enige mobiliteit te verkrijgen.

 • Profielfoto
  Melle

  Want je moet intern aanpassing doen voor van hoge naar lage voltage te kunnen gaan.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Leuk die mods waarbij je dan een batterij kan aansluiten maar ben je dan niet alsnog beperkt tot het bereik van je draadloze netwerk, want volgens mij heeft de SONOS geen line/in, USB playback of bluetooth mogelijkheden.

  Ik weet dat OMT een voorliefde heeft voor SONOS, maar hier is HEOS echt de betere keus, want die doet dit alles out-of-the-box.

 • Profielfoto
  kasuja

  Ik kan het niet meer vinden helaas.

  In het filmpje waar in ik het gezien heb zag er uit alsof het een kant en klaar product was. Het kon gewoon als attachment onder de play 1 geklikt worden en klaar. Erg slick.

  Waarschijnlijk een case modder die van twee Play one body’s en een sterke portable accu een mooie custom batterij heeft gemaakt. Wellicht komt Sonos er zelf ooit mee als accessoire.

  Dit is een filmpje van iemand die het op houtje touwtje wijze ook is gelukt.
  https://www.youtube.com/watch?v=3iAHF1GMF_w

 • Profielfoto
  Ruwepit

  MacSjon op 4 mei 2018 10:47
  Leuk die mods waarbij je dan een batterij kan aansluiten maar ben je dan niet alsnog beperkt tot het bereik van je draadloze netwerk, want volgens mij heeft de SONOS geen line/in, USB playback of bluetooth mogelijkheden.

  Ik weet dat OMT een voorliefde heeft voor SONOS, maar hier is HEOS echt de betere keus, want die doet dit alles out-of-the-box.

  Je hebt zo gelijk.

  Keer op keer wordt de middelmatigheid van Sonos in de schijnwerpers gezet door OMT (ik mis het “advertorial” kopje)

  Vraag eens aan de redactie waarom bv het veel betere Bluesound nooit aandacht krijgt en het blijf angstvallig stil. Als die middelmatigheid genaamd Sonos eindelijk functies toevoegt voor gebruikers wat Bluesound allang heeft wordt er weer een artikel opgetuigd alsof het baanbrekend nieuws is.

  Middelmatigheid is de norm blijkbaar