Sonos onthult nieuwe hardware op 6 juni

Sonos heeft zojuist een eigen evenement aangekondigd. Het zal op 6 juni plaatsvinden in San Francisco en staat in het teken van een nieuwe hardware. Er wordt waarschijnlijk een nieuwe soundbar voor bij televisies aangekondigd.

Het audiomerk heeft al een soundbar, namelijk de Playbar uit 2013. Het is nu tijd voor een nieuw model dat naar verwachting ook microfoons aan boord heeft en ondersteuning biedt voor Google Home en Amazon Alexa.

You’re better than this

Het motto voor het event in “You’re better than this” en op de uitnodiging prijkt een berg afstandsbedieningen. Dit staat symbool voor het aantal afstandsbediening dat bij de bezitter van een gemiddelde home cinema-set op tafel heeft liggen. Dat moet simpeler kunnen, is de gedachte van Sonos. De nieuwe soundbar gaat daar naar verwachting voor zorgen.

Klik/tap voor groter.

Sonos Playbar 2?

Het product dat we vrijwel zeker gaan zien is een tweede generatie Playbar. Dat blijkt niet alleen uit de uitnodiging, maar ook uit een aanvraag die Sonos heeft gedaan bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. In een inmiddels openbaar keuringsrapport staat te lezen dat het gaat om een home cinema-speaker met HDMI-aansluitingen en microfoon. Er is ook een afbeelding beschikbaar:

Hieruit blijkt dat de ‘Playbar 2’ net als bij de meest moderne Sonos-apparaten aanraakgevoelige knoppen krijgt. Het wordt ook het eerste Sonos-apparaat met een HDMI-aansluiting. Tot nu toe hadden de Playbar en Playbase alleen de beschikking over een optische Toslink-aansluiting. Door de HDMI-poort moet de soundbar met een stuk meer apparaten gaan werken.

Klik/tap voor groter.

Alle details op 6 juni. Mogelijk horen we dan ook wat meer concreets over ondersteuning voor AirPLay 2. Sonos zei onlangs alleen dat Apple’s nieuwe standaard voor draadloze audio nog dit jaar naar een aantal speakers komt, maar noemde geen datum.

Reageer op artikel:
Sonos onthult nieuwe hardware op 6 juni
Sluiten