Jan de Raab
Jan de Raab App Store 3 mei 2018

Gamen met je hoofd: Snapchat komt met Snappables

Snapchat heeft een nieuwe functie genaamd Snappables aangekondigd. Augmented Reality speelt een grote rol, want het gaat om mini-games die je kunt bedienen met de bewegingen van je hoofd, wenkbrauwen en lippen.

Snappables verschijnen binnenkort als speciale lenzen. Het visuele karakter van deze games past exact bij wat Snapchat tracht te bereiken: op een interactieve manier je telefoon gebruiken.

Single- en multiplayer games

Door met je hoofd te bewegen kun je bijvoorbeeld een ruimteschip besturen, maar je kunt ook gewichtheffen door je wenkbrauwen omhoog te tillen en weer te laten zakken en je mond gebruik je om bellen te blazen. Elk spel is uniek en stelt je in staat om je persoonlijke score te verbeteren. Er worden binnenkort diverse spelen uitgebracht, waardoor er voor iedereen wat leuks bij zit.

https://www.youtube.com/watch?v=NkvnmMc_hSg

Snappables kun je alleen spelen, tegen je vrienden of ook juist je vrienden uitnodigen voor een multi-player game. Er komt een hele reeks aan spelen beschikbaar. Denk aan een ruimtespel met androids, een kauwgomspel om de grootste kauwgombellen te maken, een gewichthefspel, een kus-blaasspel en nog veel meer.

Links van de opnameknop

In tegenstelling tot de gewone lenzen, vindt je de lenzen voor Snappables links van de opnameknop. De update wordt deze week nog uitgerold. Zo kun je snel dit nutteloze vermaak innovatieve gebruik van Augmented Reality uitproberen. De vraag die rest is: wanneer komt Facebook met een variant op de Snappables?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gamen met je hoofd: Snapchat komt met Snappables
Sluiten