Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 4 mei 2018

Siri heeft in iOS 11.4 ondersteuning voor AirPlay 2

Siri kan in iOS 11.4 iets nieuws. De virtuele assistent heeft ondersteuning voor AirPlay 2. Dat wil niet zeggen dat de strem van Siri door je AirPlay-speaker komt, maar wel dat je AirPlay 2-apparaten kunt bedienen.

Je kunt Siri in iOS 11.4 vragen om muziek af te spelen op ieder apparaat dat AirPlay 2 ondersteunt. Bijvoorbeeld de Apple TV, HomePod of andere speaker. De virtuele assistent kent ook alle kamers in huis.

Muziek en podcasts

Dit werkt voorlopig alleen met muziek en podcasts. Je kunt Siri dus vragen om het nieuwe album van Ed Sheeran in de woonkamer te spelen, maar nog niet om House of Cards op Netflix te starten. Siri kan apparaten op naam onderscheiden: “speel Ed Sheeran op de HomePod” of op zone “speel Ed Sheeran in de woonkamer.” Het is ook mogelijk om meerdere zones op te geven, zoals “Speel TechSnacks Podcast in de woonkamer en slaapkamer.”

Klik/tap voor groter.

Op moment van schrijven is iOS 11.4 nog in betafase. De definitieve versie wordt in juni verwacht en dan kan iedereen met een iPhone en Apple TV AirPlay 2 gebruiken. Fabrikanten van speakers zouden ook snel moeten volgen. Sonos loopt zich in ieder geval al warm.

AirPlay 2 komt eraan

Hoewel AirPlay 2 al tijdens WWDC 2017 aan werd gekondigd, maakt Apple nu pas echt meters met het implementeren van de nieuwe standaard voor draadloze audio. AirPlay 2 zou aanvankelijk samen met iOS 11.0 beschikbaar zijn in september, maar de release werd steeds uitgesteld. Het lijkt er nu echter op dat Apple eindelijk meters heeft gemaakt en dat we in iOS 11.4 uit kunnen kijken naar de nieuwe AirPlay-versie. Die heeft veel voordelen, waaronder multiroom audio. Je lees er alles over in onze uitgebreide FAQ.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siri heeft in iOS 11.4 ondersteuning voor AirPlay 2
Sluiten