Jan de Raab
Jan de Raab App Store 19 mei 2018

Apple Watch-wijzerplaten als screensaver op je Mac

Je kunt je Mac op allerlei manieren personaliseren. De meest leuke is misschien wel een screensaver. Het blijft echter een sport om tussen het enorme aanbod de pareltjes te vinden. Twee bijzondere screensavers op basis van de Apple Watch zagen onlangs het levenslicht.

De vormgeving van de wijzerplaten van de Apple Watch worden vaak geprezen. Met deze twee screensavers kun je ook op je Mac van de mooi vormgegeven tijd genieten.

MacClock zorgt voor een schermvullende tijd

Er zijn twee variaties verkrijgbaar van de Apple Watch als screensaver. De eerste is van ontwikkelaar Bjorn Johansson’s. Zijn app MacClock probeert het uiterlijk van de wijzerplaten af te stemmen op de grote schermresolutie van de Mac. Je kunt kiezen uit vier detailniveaus en een vierkante of brede variant.

Klik/tap voor groter.

WatchOSX blijft het origineel trouw

De app WatchOSX van Rasmus Nielsen blijft trouw aan het origineel en biedt de keuze uit vijf screensavers, gebaseerd op Apple Watch-wijzerplaten. Je kunt kiezen uit Chronograph, X-LARGE, Simple, Normal en Utility. Deze screensaver is met zijn 80 kleurvariaties ook het meest uitgebreid. Ideaal om je dus iedere dag te laten verrassen.

Klik/tap voor groter

Screensavers installeren op je Mac

Je kunt de twee screensavers gratis downloaden. Na installatie krijgt je een bestand met de extensie .saver. Een dubbelklik is genoeg om de screensavers te installeren. Je kunt de eigenschappen daarna altijd aanpassen via SysteemvoorkeurenBureaublad en schermbeveiligingschermbeveiliging.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Watch-wijzerplaten als screensaver op je Mac
Sluiten