Jan de Raab
Jan de Raab App Store 14 mei 2018

Retrobatch voor Mac maakt batchbewerking van foto’s een eitje

De Mac heeft als het om grafische toepassingen gaat altijd een streepje voor. In combinatie met programma’s zoals Photoshop, Pixelmator en Acorn boek je snel mooie resultaten. De makers van Acorn hebben nu een nieuwe applicatie, genaamd Retrobatch.

Als je regelmatig het formaat van foto’s aanpast, locatiegegevens verwijdert, watermerken toevoegt of iets anders, dan is dit een ideale app. Je kunt snel grote hoeveelheden afbeeldingen bewerken en Retrobatch bevat zelfs een zelflerend component.

Zelflerende batchbewerking

In tegenstelling tot de term gaat het bij batchverwerking niet altijd om grote hoeveelheden afbeeldingen. Denk ook aan het toepassen van een groot aantal effecten aan afbeeldingen. Dat gaat met Retrobatch net zo eenvoudig bij 5 afbeeldingen als bij 5000 stuks.

Het bijzondere aan Retrobatch is dat het ook een zelflerend component bevat. Je kunt de app bijvoorbeeld de opdracht geven om bepaalde filters toe te passen op afbeeldingen van hotdogs. Het programma herkent dus de inhoud van afbeeldingen.

Klik/tap voor groter.

Multifunctioneel

Er zijn een groot aantal bewerkingen die je kunt toepassen met behulp van Retrobatch. Je geeft ze vorm als een pipeline en plaatst verschillende effecten aan elkaar. Er zijn simpele bewerkingen zoals het aanpassen van kleuren en toevoegen van watermerken mogelijk, maar ook geavanceerde functies. Denk aan het wijzigen van de bitdiepte (geavanceerd) en het maken van een PDF-collage op basis van een map met afbeeldingen.

Je kunt er ook voor kiezen om verschillende acties op verschillende afbeeldingen toe te passen. Foto’s met daarop een hotdog kunnen bijvoorbeeld van een watermerk worden voorzien, terwijl andere foto’s kunnen in zwart-wit worden omgezet. Afbeeldingen als meerdere formaten opslaan is ook mogelijk.

Op dit moment is Retrobatch in bètafase en gratis te gebruiken. Na de bètaperiode wordt de prijs 30 dollar.

Reageer op artikel:
Retrobatch voor Mac maakt batchbewerking van foto’s een eitje
Sluiten