Jan de Raab
Jan de Raab Diensten 8 mei 2018

Rabobank start met uitfaseren scanner voor bankieren

Bij internetbankieren of mobile bankieren is veiligheid van groot belang. Daarom zijn er in het verleden allerlei kastjes, codes en tokens bedacht die gebruikt kunnen worden om transacties te bevestigen. Maar in het mobiele tijdperk horen die apparaatjes die bedacht waren om bij je computer te leggen eigenlijk niet meer thuis.

Dat ziet nu ook de Rabobank in. De een na grootste bank van Nederland gaat namelijk beginnen met het uitfaseren van de Rabo Scanner. Daarmee volgt de bank ING en ABN Amro, die hun smartphone-app leidend gaan maken bij het bevestigen van betalingen.

Kastje voldoet niet meer

De tot nu toe gangbare manier van overboeken met behulp van het extra kastje, voldoet voor veel klanten niet meer. Dat zegt Bart Leurs, Head of FinTech & Innovation, in gesprek met De Telegraaf. In plaats van de huidige methode zouden andere manieren een grotere vorm van veiligheid kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een extra pincode van vier cijfers, een vingerafdruk of gezichtsscanner.

Klik/tap voor groter.

De kleurenscanner van de Rabobank zal in het najaar worden uitgefaseerd. Het is echter nog niet bekend wanneer de eerste alternatieven beschikbaar zijn. De Rabo Scanner heeft een relatief kort leven gehad, want het apparaatje met camera dat een kleurcode scant werd in 2014 geïntroduceerd. Klanten die het kastje liever houden en betalingen niet via de mobiele app willen bevestigen, kunnen de scanner gewoon blijven gebruiken. slixy.ch

ABN Amro, ING en Volksbank

De Rabobank is overigens niet de enige bank die het bevestigen van betalingen op de schop gooit. Ook de Volksbank, met banken als SNS, de Regiobank en ASN onder zijn paraplu, neemt vergelijkbare stappen. Bij ING kan de mobiele app inmiddels de TAN-code vervangen en ABN Amro is druk bezig met het uitfaseren van zijn e.dentifier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rabobank start met uitfaseren scanner voor bankieren
Sluiten