Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 1 mei 2018

‘Productie nieuwe, goedkope MacBook Air uitgesteld’

De lancering van een nieuwe budget MacBook Air is naar verluidt uitgesteld tot de tweede helft van 2018. Er gingen al lang geruchten over een goedkoper model in de MacBook-serie, dat toch een Retina-scherm krijgt. Er zouden echter problemen met de productie zijn.

Apple’s oorspronkelijke plan was om het nieuwe model in het tweede kwartaal te produceren, zodat de nieuwe instap-MacBook tijdens WWDC 2018 kon worden onthuld. Nu wordt het waarschijnlijk september of oktober. Overigens zou Apple de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie nog steeds kunnen aangrijpen om de releasedatum te bevestigen.

Productieproblemen Intel

Volgens bronnen van het wisselend betrouwbare DigiTimes wordt de vertraging veroorzaakt door problemen met de processors. Een plausibel verhaal, want het is niet de eerste keer dat Intel problemen heeft met het produceren van een nieuwe generatie chips. Volgens bronnen binnen de productieketen zou de MacBook Air over de nieuwste generatie Intel-notebookprocessors beschikken, maar die is nog niet klaar. Onlangs bleek dat Intel de lancering heeft uitgesteld.

Klik/tap voor groter.

Mogelijke specificaties en adviesprijs

DigiTimes weet verder te melden dat de beoogde adviesprijs van de nieuwe MacBook Air, uit zou komen op een bedrag van 799 tot 899 dollar. Ter vergelijking, het huidige model heeft een startprijs van 999 dollar. Het nieuwe model zou daarnaast ook dunner zijn en een schermresolutie krijgen van 2560 x 1600 pixels. De grootte van het scherm blijft volgens deze geruchten ongewijzigd en bedraagt 13,3 inch.

Reageer op artikel:
‘Productie nieuwe, goedkope MacBook Air uitgesteld’
Sluiten